Son Durum: 2017 LYS tercih sonuçları neden hala belli olmadı? Geçtiğimiz sene ne zaman açıklanmıştı?

Güncelleme Tarihi:

Son Durum: 2017 LYS tercih sonuçları neden hala belli olmadı Geçtiğimiz sene ne zaman açıklanmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 11:15

2017 LYS tercih sonuçları günün en çok merak edilen soruları arasına girdi. Geçtiğimiz ay öğrenciler LYS tercihlerini gerçekleştirmişti. Bu süreçte ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanacağı zaman ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, 2017 LYS tercih sonuçlarını merak eden öğrenciler sık sık sonuc.osym.gov.tr adresini ziyaret ediyor. Bu süreçte bizde ÖSYM tarafından LYS tercih sonuçları ile ilgili açıklamaları sizlere aktarmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından henüz sınavların açıklanacağı zaman ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Dolayısıyla "LYS tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? Bugün açıklanır mı?" gibi sorular hala net bir yanıt bulamadı. Bu süreçte bizlerde hem ÖSYM sonuç ekranından hemde ÖSYM'nin diğer kaynaklarından tercih sonuçlarının son durumunu takip etmeye devam ediyoruz.

18-26 Temmuz 2018 tarihlerinde tamamlanan LYS tercihlerinin sonuçlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağı tam olarak bilinmezken, geçtiğimiz sene sınavların açıklanma zamanına bakarak bazı karşılaştırmalar yapabiliyoruz.

Bu karşılaştırmalara göre sınavlar her an açıklanabilir. İşte geçen sene için tercihlerin yapıldığı tarih aralığı ve tercihlerin açıklanma zamanı ile ilgili ayrıntılar...

2016'da tercih sonuçları kaç gün sonra açıklanmıştı?

Öğrenciler, 29 Temmuz - 4 Ağustos 2016 tarihleri tercihlerini gerçekleştirdi. Ardından 1 hafta geçmeden 10 Ağustos 2016 tarihinde LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.Tercihler tamamlandıktan 6 gün sonra ise o meraklı bekleyiş sona ermişti.

Haberin Devamı

Tarihlere baktığımızda bu sene 1 haftayı geçtiğimizden dolayı her an sonuçların açıklanabileceğini belirterek, daha hızlı takip etmeniz açısından alt tarafa "Son Durum" alanı ekliyoruz.

Son Durum: LYS tercih sonuçları henüz açıklanmadı.

(Tercihler açıklanır açıklanmaz hemen üst tarafta yer alan "Son Durum" alanından sonuç ekranına ulaşabilirsiniz.)

KAYITLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite başvuruları hem internet üzerinden hem de üniversiteye giderek yapılabiliyor. Üniversite, kayıt işlem tarihlerini açıkladıktan sonra öğrenci o tarihler içerisinde istenilen belgeleri üniversiteye teslim etmesi gerekiyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

2017 yılı itibariyle yapılan üniversite tercih sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ sayfasından erişime açılacak. LYS tercih sonuçları posta ile adreslere gönderilmeyecek ve sadece elektronik ortamdan öğrenilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!