‘Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı’ kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

‘Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı’ kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 14:15

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Düzce Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’ne ‘Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı’ kurulacak. Sınıf, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda bir ilk olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş arasında ‘Eğitim Sisteminde Sanal Gerçeklik Uygulamalarına Yönelik Uygulama ve İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Bu kapsamda Düzce Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’nde hayata geçirilecek ‘Sanal Gerçeklik Uygulama Sınıfı’nda, gelişmiş bilgisayarlar, VR gözlükler ve yazılım desteği olacak. Ayrıca sınıfın süreç içerisinde zenginleştirilerek Genel Müdürlüğe bağlı tüm okullarda yaygınlaştırılması planlanıyor.

ÖĞRETİM YÖNTEMİNİN BİR PARÇASI OLACAK
Üç boyutlu öğrenme ortamlarına geçiş sürecine katkı sağlamayı amaçlayan protokolle, sanal gerçekliğin öğretim yöntemlerinin bir parçası haline gelmesi hedefleniyor. Böylece, öğretim programlarına sanal gerçeklik uygulamalarında kullanılmak üzere Türkçe dil desteğine sahip nitelikli yazılımlar kazandırılması planlanıyor. Ayrıca protokol kapsamında astronomi ve uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, coğrafya alanlarında öğretim programlarının desteklenmesini sağlayacak sanal gerçeklik gözlükleri ve araçlarıyla eğitim modüllerinin oluşturulması amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!