Sağlık kurumlarının ortak kullanımı protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık kurumlarının ortak kullanımı protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 16:31

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası işbirliği yapılmasını kapsayan Afiliasyon Protokolü imzalandı. Protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazanacak.

Haberin Devamı

Uygulamalarda kolaylık ve yeniliği içeren protokol; üniversitenin öğretim üyelerinin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabileceği, Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görevli profesör ve doçentlerin de Sağlık Bilimleri Üniversitesi kadrolarına atanabileceği gibi konuları kapsıyor.

YURTDIŞINDA FAKÜLTE AÇIP DİPLOMA VEREBİLECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 55 eğitim ve araştırma hastanesinin ülkedeki uzmanların yaklaşık yüzde 40-45'ini yetiştirdiğini belirterek, "Bu uzmanların standardını yükseltebilmek, vizyonunu geliştirebilmek ve bunu YÖK çatısı altında üniversitelerimizin standardıyla standardize edebilmek adına Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne ciddi biçimde eğitim ve araştırma hastanelerimizin ihtiyacı var" dedi. Temel hedeflerinin, tıp eğitimine ve sağlık eğitimi dinamiklerine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin dünya ile yarışta önemli bir rol üstleneceğini belirtti. Müezzinoğlu, Türkiye'nin Somali, Sudan, Pakistan'daki eğitim ve araştırma hastanelerinde uzman, hemşire ihtiyacı olduğunu, üniversitenin oralardaki eğitim altyapısına katkı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Üniversite bünyesinde tıp, hemşirelik, sağlık bilimleri ve yaşam bilimleri fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü yer alıyor.
Yurtdışında fakülte açıp, diploma verebilecek ilk üniversite olma özelliğini taşıyan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Türkiye'nin ilk tıp fakültesi olarak kurulan Haydarpaşa'daki "Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane" yerleşkesinde faaliyet gösterecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!