Sac ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli sac ile başlayan Türkçe kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Sac ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli sac ile başlayan Türkçe kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2022 17:23

Türkçe kelime hazinesi zengin olan diller arasında yer almaktadır. Türkçe kelimelerden başka yabancı kökenli olan dillerden giren bazı kelimelerde çeşitli ekler alarak Türkçe bir kelime gibi telaffuz edilmektedir. Bu kelimelerden bazıları günlük konuşma dilinde yaygın olarak kullanılsa da bazıları çoğu kişi tarafından ilk defa duyulmaktadır. Peki, sac ile başlayan kelimeler listesi nelerdir? -3,4,5,6,7,8 harfli sac ile başlayan Türkçe kelimeler listesi nasıl olmaktadır? İşte, sac eki alarak başlayan kelimeler hakkında merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

Türkçede yer alan türetilmiş kelimelerden birçoğu aldığı yapım eklerinden dolayı türeme eyleminden sonra tür değiştirmektedir. Türkçede yer alan çekim ekleri kullanılarak yeni kelime türetilmemektedir. Çekim eklerinin kelimelerin anlamında herhangi bir değişiklik yapmadığı bilinmektedir.

 Sac İle Başlayan Kelimeler Listesi

 Sac eki getirilerek oluşturulan Türkçe kelimelerin sayısı oldukça az olmaktadır. Bu kelimelerin birçoğunun günlük hayatta sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Çeşitli ekler getirilerek türetilen kelimelerden bazılarının öz Türkçe kelimeler olmadığı belirtilmektedir. Son zamanlarda popüler olan oyunlardan biri olan kelime oyunları, kelime türetme işini temel alarak oynanmaktadır. Bu oyunu oynamak isteyen oyuncuların kelime bilgilerinin normal seviyenin üzerinde olması gerekmektedir. Aksi taktirde kelime bilgisi zayıf olan kişilerin bu oyunu oynamaktan zevk almadıkları belirtilmektedir. Türkçede sac eki alarak başlayan kelimeleri şu şekilde ifade etmek mümkün olmaktadır: Sacayağı, sacaklık, sacayak, sacalan, sacaltı, sacıcak, sacırak, sacıyak, saciyek, sacüstü, saccah, sacide, sacak, saceş,sacır, sacit, saca, sac olarak sıralanmaktadır.

Haberin Devamı

 -3,4,5,6,7,8 Harfli Sac İle Başlayan Türkçe Kelimeler Listesi

 Türkçe kelime türetme eyleminin en kolay olduğu dillerden biri olarak ifade edilmektedir. Dilin yapısı bozulmadan kelime türetilen nadir dillerden biri olmaktadır. Türkçede kelimeler türetilirken anlamlı olmasına ve kelimenin bütünlüğünün bozulmamasına dikkat edilmektedir. Yabancı ülkeler Türkçe bir kaynağı kendi dillerine çevirirken hiç zorlanmadan bu işi gerçekleştirebilmektedirler. Çünkü Türkçede her kavramın kendine ait bir adı bulunmaktadır. Herhangi bir kelime başka iki anlama gelecek şekilde bir anlam belirsizliğine sahip olmamaktadır. Bu nedenle Türkçede çeşitli ekler alarak türetilen ve bir varlığın adı olan çok sayıda kelime bulunmaktadır. Sac eki alarak başlayan Türkçe kelimeler şunlar olmaktadır:

 Başında sac eki olan 8 harfli kelimeler: Sacayağı, sacaklık

Haberin Devamı

 Başında sac eki olan 7 harfli kelimeler: Sacayak, sacalan, sacaltı, sacıcak, sacırak, sacıyak, saciyek, sacüstü

 Başında sac eki olan 6 harfli kelimeler: Saccah, Sacide

 Başında sac eki olan 5 harfli kelimeler: Sacak,saceş,sacır,Sacit

 Başında sac eki olan 4 harfli kelimeler: Saca

 Başında sac eki olan 3 harfli kelimeler Sac

 Türkçede sac ile başlayan kelimelerin sayısı sınırlıda olsa bu kelimeler ve anlamları şu şekilde ifade edilebilmektedir.

 SAC: Yassı şekilli demir bir malzemeden yapılan üzerinde yufka ve buna benzer malzemelerin pişirilmesi görevini üstlenen cihaz olarak ifade edilmektedir.

 SACAYAK: Üzerine sıcak olan herhangi bir kabı koymak için kullanılan çember şeklinde olan üç yada dört ayağı bulunan bir araç olmaktadır.

Haberin Devamı

 SACAKLIK: Tavan arasında olan bir bölümü ifade etmektedir.

 SACİYEK: Sacayak anlamında kullanılan bir kavram olmaktadır.

 SACALAN: Herhangi bir şeyin sağlıklı olmasını anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır.

 SACÜSTÜ: Sac üstünde pişirilen yağlı bir hamurdan yapılan hamur işlerine denilmektedir.

 Yağlanmış sac üstünde pişirilen sulu hamur.

 SACALTI: Sac üzerinde pişirildikten sonra tandırda da pişirilen yufkadan yapılmış ekmeğe denilmektedir.

 SACİDE: Secde eden ve yere alnını koyan anlamına gelen bir kelime olmaktadır.

 SACCHAROMYCES: Bir mantar cinsi olarak ifade edilen bir kavram olmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!