Robot yarışmasında dünya ikincisi oldular

Güncelleme Tarihi:

Robot yarışmasında dünya ikincisi oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 14:36

Silikon Vadisi’nden birçok şirketin sponsor olduğu uluslararası robot yarışmalarından RoboRave’de Türk öğrenciler işitme engelliler için tasarladıkları ceketle dünya ikincisi oldular. Valerio Foundation’ın CEO’su Roberto Valerio da sosyal medya hesabından öğrencilerin Türk bayraklı fotoğrafını paylaşarak, “Harika çocuklar” yorumunu yaptı ve onlara ortak proje yapma teklifinde bulundu.

Haberin Devamı

Silikon Vadisi’nden birçok şirketin sponsor olduğu uluslararası robot yarışmalarından RoboRave’de, Türk öğrenciler ilk üçe girdi. İzmir Amerikan Koleji (ACI) öğrencileri işitme engelliler için tasarladıkları ceketle Amerika’da düzenlenen yarışmada dünya ikincisi oldular. Öğrenciler ayrıca “En İyi Reklam Video Ödülü” ve “En İyi Küçük İşletme (KOBİ) Ödülü”ne de layık görüldüler. Projede, cekete monte edilen eldiven, işitme engellilerin kullandığı el hareketlerinden oluşan alfabeyi sese ve yazıya dönüştürüyor. Böylece günlük hayatta işitme engelli dilini bilmeyen insanlarla iletişim kurulmasını sağlıyor. Dünyanın en prestijli robot yarışmalarından biri olan ve Silikon Vadisi’nden birçok şirketin sponsorluk yaptığı RoboRave, 2001 yılından bu yana Amerika’nın New Mexico eyaletinde düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından robot tutkunlarının 16 yıldır buluştuğu RoboRave, International Robotics Education and Competition’da bu yıl da 18 ülkeden 2 bin kişi yarıştı.

Haberin Devamı

ÜNLÜ CEO’DAN TÜRK BAYRAKLI PAYLAŞIM
En iyi Reklam Videosu Ödülü’nü veren şirketin CEO’su da sosyal medya hesabından öğrencilerin projesini paylaştı. Instagram hesabında ACI öğrencilerinin Türk bayraklı fotoğraflarını paylaşan Valerio Foundation’ın CEO’su Roberto Valerio, ‘Turkey Team’ (Türkiye Takımı) ve ‘Amazing Kids’ (Harika Çocuklar) yazarak, öğrencilere övgüde bulundu. Valerio, öğrencileri ortak çalışma yapmak üzere Silikon Vadisi’ndeki şirketine davet etti.

ENGELLERİN SESİ OLAN CEKET
Projede, bir eldiven ve ceket üzerine yerleştirilen çeşitli sensörler, işitme engellilerin kullandığı el hareketlerinden ve işaret dilinden oluşan alfabeyi, arduino bağlantılı bir ana kutu ve yazılım  ile sese ve yazıya dönüştürüyor. Cekete monte edilen hoparlörden ses veren teknoloji sayesinde, günlük hayatta işitme engelli dilini bilmeyen insanlarla iletişim kurulmasını sağlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!