Rampa ne demek, ne anlama gelir? Rampa kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Rampa ne demek, ne anlama gelir Rampa kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2021 16:42

Türkçede yer alan birçok kelimenin kendine has anlamları bulunmaktadır. Özellikle bazı kelimelerin daha fazla merak edildiği sıkça görülmektedir. Bu konuda TDK'nın çok büyük bir işe yaradığı rahatça görülmektedir. Sizler için Rampa ne demek, ne anlama gelir? Rampa kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Rampa kelimesi günlük hayatta sıkça kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir. Bu kelimenin anlamı hakkında ise fikir sahibi olan kişiler vardır. Ancak bu kelimenin doğru anlamını mutlaka bilmek gerekmektedir. Böylelikle yanlış kullanımlardan uzak durulabilir.

 Rampa Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Rampa kelimesi dilimizde sıkça kullanılsa da aslında İtalyanca kökenli olduğu bilinmektedir. Özellikle yokuş olan yüksek yerlerde rampa kelimesi sık sık kullanılmaktadır. Çünkü yüksek yerlere çıkmak ve ileri doğru gitmek anlamında rampa kelimesi tercih edilmektedir. Yani yukarıya doğru giden bir yer gördüğümüz zaman rampa ifadesini kullanırız.

 Rampa Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Rampa kelimesi TDK'ya göre net bir şekilde tanımlanmıştır. Bu tanıma göre; bir arazinin veya yolun yatay şekilde giden kısmına rampa adı verilmektedir. Ayrıca bazı yerlerde rampa adında eşyalarda bulunmaktadır. Örneğin iki ağacı kenetlemek için kullanılan sivri demire de rampa adı verilir. Bunun yanında istasyon ve benzeri yerlerde ambarın önünde bulunan sette rampa adı ile bilinmektedir.

Haberin Devamı

 Rampanın önemli bir kullanım alanında füzelerin olduğu tesislerdir. Bu yerlerde füzeyi fırlatmak için kullanılan eğik desteklere rampa adı verilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!