Psikososyal destek içerikleri yayında

Güncelleme Tarihi:

Psikososyal destek içerikleri yayında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 11:39

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan psikososyal destek hizmetleri içerikleri yayınlandı.

Haberin Devamı

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, zorlayıcı yaşantıların ardından öğrencilerin tepkilerini normalleştirmek ve psikolojik sağlamlıklarını artırmak, öğretmen ve velilerin çocuklara yaklaşımlarında yol gösterici olmak amacıyla psikososyal destek hizmetleri kapsamında hazırlanan içerikleri erişilebilir hâle getirdi. Bu kapsamda hazırlanan; Psikolojik İlk Yardım (PİY) Bilgilendirme, Psikolojik İlk Yardım (PİY) Kuramsal Bilgi, Psikolojik İlk Yardım (PİY) Uygulama Örnekleri ve Travmatik Yaşam Olayları ve Ailede Psikolojik Sağlamlık videoları Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) yüklendi.

Öğrenciler için dayanıklılık, cesaret, güç, yardımseverlik gibi temaları işleyen ve psikolojik sağlamlığı artıran 12 farklı hikâye kitabı, flipbook formatına dönüştürülerek etkileşimli kitap hâline getirildi. Öğretmen ve veliler için ise psikososyal destek kapsamında hazırlanan ‘Travma Öğretmen Kılavuzu ve Travma Veli Kılavuz’ kitaplar da EBA sistemine yüklendi. Öte yandan hikâye kitapları, görme yetersizliği bulunan öğrenciler için ses dosyaları (mp3) olarak hazırlandı. Hazırlanan içeriklere EBA Hızlı Erişim Psikososyal Destek Hizmetleri veya Kütüphane sekmesinden ulaşabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!