‘Özel öğrenci’ler için son başvuru 31 Ocak

Güncelleme Tarihi:

‘Özel öğrenci’ler için son başvuru 31 Ocak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 17:52

YÖK, kapatılan vakıf üniversiteleri öğrencilerinden, özel öğrencilik hakkı elde eden, ancak güz döneminde bunu kullanmayanlar için ilgili yükseköğretim kurumlarına son başvuru tarihini 31 Ocak olarak duyurdu.

Haberin Devamı

667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) uyarınca kapatılan vakıf yükseköğretim kurumu öğrencilerinden, ÖSYM tarafından diğer üniversitelere yerleşen ve kayıt yaptıranlardan, 2016-2017 eğitim öğretim güz yarı yılında özel öğrencilik hakkını kullanmayan ve bahar döneminde bu hakkını kullanmak isteyenlerin 31 Ocak’a kadar üniversitelere başvurması gerekiyor.

Öğretim dili yabancı dil olan programlara kayıtlı olan öğrenciler, benzer programlarda eğitim alabilecek. Ayrıca öğretim dili en az yüzde 30 yabancı dil olan programlardaki öğrenciler, öğretim dili en az yüzde 30 veya yabancı dil olan programlara da kayıt yaptırabilecek. Öğretim dili Türkçe olan programlardaki öğrenciler ise öğretim dili Türkçe programlarda özel öğrenci olabilecek

2016-2017 bahar döneminden itibaren özel öğrenci olarak eğitime devam edecek öğrencilere, yükseköğretim kurumlarına gönderilen 667 sayılı KHK ile ilgili usul ve esaslarda yer alan özel öğrencilik ile ilgili işlemler uygulanacak.

BAKMADAN GEÇME!