ÖYP tercih işlemleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

ÖYP tercih işlemleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:27

“Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına (ÖYP) İlişkin Esas ve Usuller” kapsamında atanan araştırma görevlilerinden yabancı dil puanı 65 ve üstünde olanların lisansüstü eğitim yapabilmesi için tercih işlemleri, 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

YÖK tarafından yapılan açıklamada Yürütme Kurulu kararında; lisansüstü eğitim yapılacak üniversitelere verilecek kontenjanlarda, bazı alanların bölüm bazında, bazı alanların ise anabilim dalı bazında değerlendirileceği; özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ilgili yükseköğretim kurumunca özel yetenek sınavı yapılacağı ve kontenjanların 27 Ağustos’ta ilan edileceği belirtildi.
Lisansüstü eğitim için başvuru yapacakların 2012 Güz ve sonrasında ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden en az 65 puan; ALES’ten ise son 3 yıl içinde en az 70 puan almış olmaları şart.
İngilizce, Fransızca, Arapça ve Çince Mütercim-Tercümanlık ile Sinoloji anabilim dallarından birine atanan araştırma görevlilerinin, bu alanda yeteri kadar yüksek lisans ve doktora programı bulunmadığından, lisansüstü eğitimlerini Çeviri ve Kültürel Çalışmalar alanında sürdürebilecekler.
Lisansüstü programlar için tercih işlemleri 2 Eylül saat 18.00’e kadar Başkanlığın internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Konu ile ilgili Yürütme Kurul Kararına ulaşmak için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!