Onandı ne demek, ceza onanması ne anlama gelir? TDK'ya göre onanmak kelime anlamı

Güncelleme Tarihi:

Onandı ne demek, ceza onanması ne anlama gelir TDKya göre onanmak kelime anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2023 13:29

Hukuk terimlerinden biri olan 'onanmak' son günlerde anlamı en çok aranan kelimeler arasında yer alıyor. Ceza ve idari davalarda ceza onanması sıklıkla kullanılıyor. Hukukta 'onandı' terimi, ceza davranışının ardından karar kurulunun temyiz kararı vermesi anlamına geliyor. onanma durumu yerel ve istinaf mahkemeleri tarafından karara bağlanıyor. Peki, onandı ne demek, ceza onanması ne anlama gelir? TDK'ya göre onanmak kelime anlamı...

Haberin Devamı

Ceza ve idari davalarda 'onandı' kelimesi ile sıkça karşılaşılıyor. Ceza onanması Yargıtay tarafından alınan temyiz kararına denir. Peki, TDK'ya göre onanmak ne demek? Onandı nedir, ne demek?

ONANMAK NE ANLAMA GELİR?

TDK'ya göre onanmak, onama işine konu olmak kelime anlamına gelir. Yani bir tutumun söz konusu yetkili kişilerce onaylanması demektir.

HUKUKTA ONANMA NE DEMEK?

Bir ceza davasında yapılan yargılama sonucu verilen karara karşılık temyiz merci olan Yargıtay onama yönünde karar verebilir. Onama kararı yerel mahkemenin ya da istinaf mahkemesinin vermiş olduğu kararın hukuka aykırı olmadığını belirtmesidir.

BAKMADAN GEÇME!