Okullarda ‘uyum’ zili

Güncelleme Tarihi:

Okullarda ‘uyum’ zili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 07:00

Bu yıl okullarda ders zili 11 Eylül’de çalacak. Ancak okulöncesi, ilkokul 1’inci ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri bugün uyum eğitimi programı için sınıflarda yerlerini aldı.

Haberin Devamı

Uyum eğitimi programı kapsamında 4 milyondan fazla öğrenci bugün okuluyla buluştu. 8 Eylül’e kadar sürecek uyum haftasında okulöncesi, ilkokul 1’inci ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri için okula uyum ve rehberlik programları uygulanacak. Diğer yandan okulöncesinde, aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek okula uyum rehberinde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneği yer alıyor. İlkokul 1’inci sınıflar için hazırlanan rehberde ise uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği bulunuyor.

VELİLERE DE ETKİNLİKLER VAR

Uyum haftasında ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan hazırlık, 9’uncu sınıf öğrencileri ve velileri için de etkinlikler planlandı. Bu süreçte öğrencilerin okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor.

ORTAOKULDA UYUM 11-15 EYLÜL’DE

Ortaokula (5’inci sınıf) başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül’de gerçekleştirilecek. Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül’de yapılacak. İkinci gün veli ve öğrencilere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise öğrencilere rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!