Okullarda siber zorbalık dersi

Güncelleme Tarihi:

Okullarda siber zorbalık dersi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 12:31

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler arasında yer alan “okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları”  dersinde öğrencilere siber zorbalık ve akran zorbalığıyla mücadeleyi anlatacak.

Haberin Devamı

Ortaokul 6, 7 ve 8’nci sınıflarda 72 saatlik öğretim programını içeren dersin müfredatında öğrencilere toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci kazandırmak amaçlanıyor.

6’ncı sınıflara yönelik hazırlanan müfredatta “sosyal sorumluluk”, “toplumsal farkındalık oluşturma”, “toplumsal değerler ve ahlak”, “çevre ve sürdürülebilirlik”, “toplumsal sağlık” ve “sosyal yardımlaşma” üniteleri yer alıyor.

7 ve 8’inci sınıfların müfredatında ise uygulamaya yönelik içeriklere de yer verildi.  Mevcut konulara ek olarak 7’nci sınıflarda “toplum hizmeti ve gönüllülük” ünitesi, 8’nci sınıflarda ise “sosyal girişimcilik ve inovasyon” ile “küresel sorunlara bakış” üniteleri de eklendi.

AKRAN ZORBALIĞI MÜFREDATTA
“Toplumsal değerler ve ahlak” ünitesinde,  toplumsal sorun, akran zorbalığı, dijital güvenlik, dijital değer gibi kavramlar üzerinde durulacak. Dijital güvenlik, dijital bağımlılık, siber takip, siber dolandırıcılık, siber tehdit, siber zorbalık, siber taciz, siber istismar kavramları öğretilecek. Ayrıca dijital şiddet türleriyle baş etme yolları üzerinde tartışmalar yapılacak.

Haberin Devamı

GİRİŞMCİLİK VE İNOVASYON
“Sosyal girişimcilik ve inovasyon” dersinde ise öğrencilerin, sosyal inovasyon alanında yeni fikirler üretmesi ve toplumsal sorunlara karşı yeni çözümler bulması teşvik edilecek.

BAKMADAN GEÇME!