Okullara 500 bin ilk yardımcı

Güncelleme Tarihi:

Okullara 500 bin ilk yardımcı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 07:00

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki acil durumlara etkin müdahale için bu yılın sonuna kadar 100 bin personel, 350 bin öğrenci ve 36 bin veliye daha ilk yardım eğitimi verilmesi için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Özer, özetle şöyle konuştu:

“Bakanlıkça ulusal ölçekte sürdürülen ‘Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende Projesi’ kapsamında ‘görevimiz ilk yardım’ sloganı ile 260 bin öğretmene ilkyardım eğitimi verilmesi süreci devam ediyor. 2022 yılı sonu hedefimiz, 100 bin personelin ilkyardımcı olması. 2022 itibarıyla ilkyardım eğitim sınıfını 160, ilkyardım eğitmenini 800’e yükselteceğiz, 10 Bin Okul Projesi kapsamında 350 bin öğrenci ve 36 bin veliye ilkyardım eğitimi verilmesini hedefliyoruz. 2023 sonu hedefimiz ise 260 bin personelin ilkyardım eğitimini tamamlaması.”

EĞİTİMLER UYGULAMALI

İlk yardım eğitici eğitimi, genel ilk yardım bilgileri, hasta yaralı olay yeri değerlendirilmesi, hasta yaralı birinci ve ikinci değerlendirme, temel yaşam desteği, otomatik solunum yolu tıkanıklığı, kanamalar, şok, bilinç durumu bozukluğu, yaralanmalar, yanık-donuk-sıcak çarpması, kırık, çıkık, burkulma, zehirlenmeler, böcek sokmaları, hayvan ısırmaları, göz kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulmalar ve taşıma teknikleri gibi konularda veriliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!