Okul terki riski olan liseliler için çalışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Okul terki riski olan liseliler için çalışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:54

Üniversite öğrencileri, ‘Liseden üniversiteye Gençler Birlikte’ projesiyle okulu terk etme riski olan liselilere yönelik çalışmalar yapacak. Akademisyenler ve okul öğretmenleri de destek verecek.

Haberin Devamı

Çocuk işçiliği, sokakta yaşayan, sokakta çalışan ve suça sürüklenen çocuklar Türkiye’nin önemli sosyal sorunlarından biri.  Bu çocuklar çoğunlukla sosyoekonomik düzeyi düşük, ihmal ve istismar riskinin yüksek olduğu ailelerden geliyorlar ve içinde oldukları şiddet, ihmal kısır döngüsünü kırabilmeleri için örgün eğitimlerine devam edebilmeleri konusu son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ile Maltepe Kaymakamlığı da bu konuya dikkat çekmek için ‘Liseden Üniversiteye Gençler Birlikte’ adlı proje başlattı.

Proje kapsamında, SOYAÇ tarafından geliştirilen “bağlanma ilişkisinin tesisi yoluyla akran temelli terapötik yaklaşım” çalışma modeli ile okul terki riski olan lise öğrencileriyle çalışılıyor. Projede, çeşitli akademik programlarla yurtdışından gelen, lisans ya da lisans üstü düzeyde eğitimlerine devam eden öğrencilerin de aralarında olduğu Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümüyle, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programından 55 öğrenci görev alacak. Çalışmaya üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğretim elemanları, okul öğretmenleri öğrencilere yönelik grup çalışmaları yoluyla destek verecek. Proje 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!