Öğretmenlik Kariyer Sınavı kılavuzu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik Kariyer Sınavı kılavuzu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2023 14:19

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım'da yapılacak ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın (ÖKBYS) uygulama kılavuzu yayınlandı.

Haberin Devamı

MEB, ilk kez geçen yıl uygulanan ve öğretmenlerin ‘uzman veya baş öğretmen’ unvanı kazanmasını sağlayan ‘Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın detaylarının yer aldığı kılavuzu paylaştı.

 ÖĞRETMENLİK KARİYER SINAVI TAKVİMİ
Kılavuza göre adaylar, 19 Kasım Pazar günü 81 ilde düzenlenecek sınav için 25 Eylül-4 Ekim arasında başvurularını yapabilecek. Adayın sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası ve alacağı sınav tedbir hizmetleri bilgilerinin yer alacağı fotoğraflı sınav giriş belgesi de 13 Kasım’da yayınlanacak. Adaylar, sınava başvuru sırasında seçtikleri ilde bulunan sınav merkezlerinde girebilecek.

100 SORU İÇİN 150 DAKİKA
19 Kasım günü saat 10:00’da başlayacak merkezi sınav tüm illerde aynı anda başlatılacak ve tek oturum şeklinde uygulanacak. Sınavda 5'er seçenekli 100 soru sorulacak ve adaylardan 150 dakika içinde bu sorulara yanıt vermeleri istenecek. Sınav giriş belgesi ile kimlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için saat 9:30'da sınav merkezinde hazır bulunulması gerekiyor.Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen adayların ise sınava girişine izin verilecek.

Haberin Devamı

SONUÇLAR 24 KASIM’DA
Değerlendirmenin 100 puan üzerinden yapıldığı sınavda, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70  ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları 24 Kasım tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığının internet adresinden ilan edilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!