‘Öğretmenlerin gözüyle teknoloji ve eğitim’ Çalıştay raporu yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

‘Öğretmenlerin gözüyle teknoloji ve eğitim’ Çalıştay raporu yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 12:12

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, eğitimde teknolojinin kullanılması hakkında rehber olacak ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları Raporu’ yayımlandı.

Haberin Devamı

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından ‘Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları’, Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere toplam 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen çalıştaylarda ‘Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı’, ‘Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı’, ‘Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi’, ‘Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanımı’ temaları hakkında katılımcıların görüşleri alınarak çalıştay raporu hazırlandı. Bu çalışma ile öğretmenlerin gözüyle eğitimde teknoloji kullanımının mevcut durumunun ortaya çıkarılması hedeflendi. Ayrıca öğrencilerin, öğrenme süreçlerinde geliştirilecek politikalara katkı sağlanması amaçlandı.

Haberin Devamı

‘ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK’
Bakan Tekin, bu çalıştayların eğitimdeki başarılara güç katacağına dikkat çekerek, "İnanıyorum ki bu çalışmalar, öğretmenlerimizin bakış açısıyla eğitimin güçlü yönlerini ve fırsatlarını ortaya koymada önemli bir rol oynayacak. Öğretmenlerimizin etkin katılımıyla ortaya çıkarılan görüş ve değerlendirmeler, eğitim sisteminin mevcut durumu hakkında ve gelecekteki potansiyel değişimler konusunda bilgi sağlayarak ciddi katkılarda bulunacak" dedi.

BAKMADAN GEÇME!