Öğretmenlerin gözünden teknoloji ve eğitim

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin gözünden teknoloji ve eğitim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2023 16:46

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, eğitim alanında teknolojinin kullanımı temasıyla düzenlenen "Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları" 7 ilde eş zamanlı olarak başladı.

Haberin Devamı

Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde düzenlenen programlarda eğitimde sürdürülebilir gelişim hakkında görüşler masaya yatırıldı. İstanbul’da Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde düzenlenen çalıştaya, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Levent Yazıcı, birçok akademisyen ve öğretmen katıldı.

Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, eğitimdeki teknolojik gelişmelerde öğretmenlerin önemini vurguladı ve şöyle konuştu:

PARLAK GELECEK KURMA AZMİNDEYİZ
“Teknoloji, eğitimde bireysel ve toplumsal gelişim için kritik bir araç. Bu teknolojik dönüşüm, eğitimde inovasyon ve nitelikli dönüşümleri tetikliyor. Bu çalıştay cumhuriyetin 100’üncü yılında eğitimde sürdürülebilir gelişimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu tür etkinlikler, eğitimde kaliteyi artırmak ve Türkiye'nin eğitim sistemini küresel standartlarda rekabetçi hale getirmek için önemli. Ayrıca eğitim ve teknoloji birlikteliğini güçlendirerek, çocuklar ve gençler için daha parlak bir gelecek kurma azmindeyiz. Dünyanın içinde bulunduğu bu kritik dönemde, eğitimde daha insani ve medeni duruş sergileme sorumluluğumuz var. Eğitim sistemimizin çağın ve geleceğin becerileriyle millî ve manevi değerlerle donanmış bireyler yetiştirmesi, bu ilkesel duruşun temelini oluşturuyor.”

Haberin Devamı

YOL GÖSTERİCİ SONUÇLAR ELDE EDİLECEK
Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Levent Yazıcı ise eğitim vizyonunu ve stratejik planları vurgulayarak, "100’üncü yılın eğitimi taçlandıran etkisi, yeni vizyon ve stratejik planlar için yol gösterici olacak. Bu programlarla gelecek adına umut verici ve yol gösterici sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Programda konuşmaların ardından, ‘Öğretmenlerin Bakış Açısıyla Teknoloji Kullanımı’, ‘Teknolojinin Eğitim Ortamlarında Kullanımı’, ‘Teknolojinin Eğitim Süreçlerine Etkisi’ ve ‘Yapay Zekâ İçerikli Uygulamaların Eğitimde Kullanılması' içeriğiyle sunumlar yapıldı.

BAKMADAN GEÇME!