Öğrencilerin artık kendi meclisi var

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin artık kendi meclisi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2024 11:11

İstanbul’daki ilk ve orta dereceli okullarda kurulan ve öğrenci temsilcilerinden oluşan İstanbul Öğrenci Meclisleri’nde, öğrenciler fikirlerini paylaşıyor ve sorunlarına çözüm arıyor. Meclisin ilk toplantısı 16 Ocak’ta İstanbul’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Yerleşkesi’nde düzenledi.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği tarafından 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının başında hayata geçirilen Öğrenci Meclisi projesinde her sınıfta bir kız, bir de erkek olmak üzere iki temsilci seçildi. Sınıf temsilcilerinin oylarıyla okul temsilcileri, okul temsilcilerinin oylarıyla da İlçe Öğrenci Meclisi temsilcileri seçildi. İl Öğrenci Meclisi Başkanı ise, ilçe temsilcilerinin oylarıyla belirlendi. Şu an İstanbul’da 240 bin öğrenci temsilcisi bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde İstanbul Öğrenci Meclis Başkanı seçilen Eyüpsultan Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğit Hamza Yalçın, meclisin açılışını yaptığı konuşmasında, “Gençler sadece gelecek değildir, gençler şu andır ve şu anı yönetir. Tüm fikirleri paylaşacağımız meclislerimizde, önemli sorunlarımızın çözümüne katkıda bulunacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

KARAR ALMA SÜREÇLERİNE KATILACAKLAR
Düzenlenen toplantıda konuşan Vali Gül ise, şunları söyledi:
“İstanbul İl Öğrenci Meclisi ile gençlerimizin karar alma sürecine katılımını arzuluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta gençlerin karar sürecinde olmasını tavsiye ediyor. İstanbul’da öğrenci meclisleri ile okul temelli, ilçe ve il özelinde koordinasyon sağlayan bir yapı ile gençlerin karar alma sürecine katılmasını sağlayacağız. Okullarımız, okul özelinde her hafta toplanabilir ve istediği her etkinliği yapabilir. Öğretmenlerimiz burada öğrencilerimize rehberlik edecek. Okulu merkeze aldığımız için etkinliklerimiz de fazla olacak. Öğrenci Meclisleri ile öğrencilerimizin sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılmalarını arzu ediyoruz. Akran zorbalığına karşı, doğa sevgisi olan, vicdanlı, merhametli ve hayır diyebilen gençlerimizin yetişmesini istiyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!