Öğrenciler yazarlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yazarlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 12:29

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vefatının 80’inci yılında İstiklal Marşı’nın şairi ve yazar Mehmet Akif Ersoy anısına Ataşehir Kitap Şenliği düzenlendi. 160 yazarın katıldığı etkinlikte 100 bin öğrencinin 100 bin kitapla buluşması sağlandı.

Haberin Devamı

Ataşehir Kaymakamlığı bünyesinde Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Esatpaşa Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen organizasyonun son günü olan 30 Aralık‘ ta yazarlar Haldun Açıksözlü, Amine Ateş Kabaktepe, Nuran Taydaş Çal ve Nehir Aydın Gökduman’ın imza günleri düzenlendi. Şenliğin son haftasında “Karmaşa” kitabıyla Furkan Uğur Eşitti, “İstanbul Perisi” adlı çocuk kitabıyla çocuk okurların sevgisini ve ilgisini kazanan Betül Avunç, şiir, deneme, araştırma, inceleme ve biyografi alanında yayımlanmış çok sayıda kitabı bulunan edebiyatçı, şair, yazar, gazeteci Beşir Ayvazoğlu da imza gününde kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yazarlar arasındaydı. Kitap şenliğini organize eden Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ise etkinlikle ilgili “Ataşehir’ de ilk kez kitap şenliği yapıyoruz. 100 bin öğrenci bu etkinliği takip ediyor, 200 yayınevi 160 yazar halkımızla buluşuyor. Katılım sağlayan okullarımıza 300 kitaplık kütüphane hediye ediyoruz. Yeni nesillerin okuma alışkanlığı kazanması bizim için oldukça önemli” dedi.

Haberin Devamı

Şenlikte Ataşehir Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu öğrencileri, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın katılımlarıyla, değerli İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefatının anısına sahnelenen oyunu izlediler.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!