Öğrenciler Birinci Meclis’i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Birinci Meclis’i ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 14:01

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cumhuriyetin 100’üncü yılı sebebiyle öğrencilerle birlikte Ankara’da Birinci Meclis’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

İlkokul ve ortaokul öğrencileriyle önemli kararların alındığı Birinci Meclis’i ziyaret eden Bakan Tekin, Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de gezdi. Çocukların okullarda teorik olarak öğrendikleri Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanı gibi konuları, Birinci Meclis'te görme fırsatı bulduklarını belirten Bakan Tekin, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın cumhuriyet felsefesine, ruhuna ve bağımsızlığa sahip çıkmaları, gelecek kuşaklara bunları aksettirmeleri çok önemli. Bizler Cumhuriyet Bayramı'nı bu misyonla değerlendirmeye çaba sarf ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet'in ilanı, sadece bir hükümet sistemi değişikliği değil aynı zamanda emperyal güçlerin yenilgisinin tescil edildiği gün. Bizler 29 Ekim'i böyle algılıyoruz. Bir anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığının tescillendiği gün. Bu sebeple çocuklarımıza bizler ve ataları gibi bu ülkeye, bağımsızlığımıza, devletimize, milletimize sahip çıkmalarını öğretmeye çalışıyoruz."

BAKMADAN GEÇME!