Of ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli of ile başlayan Türkçe kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Of ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli of ile başlayan Türkçe kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 17:17

Kelimelerin oluşması için farklı heceleri bir araya getirmek gerekmektedir. Çeşitli kelimelerin birleşerek oluşması sırasında ise benzer şekilde başlamaları mümkün olabilmektedir. Of ile başlayan birçok kelimenin olduğu da bilinmektedir. Of ile başlayan kelimeler listesi nasıldır? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli of ile başlayan Türkçe kelimeler nelerdir? Of ile başlayan kelimelerin neler olduğu ile ilgili detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Dilimizde çeşitli birçok kelime bulunmaktadır. Kelimelerin oluşumları incelendiğinde ise bazı kelimelerin birbirleri ile benzer şekillerde başladıklarını görmek mümkündür. Çeşitli birçok kelimenin ise of ile başladığı görülmektedir. Of ile başlayan farklı kelimelerin sonlarına gelen farklı harfler ile kelime tamamen farklı bir hale gelmektedir

 Of ile Başlayan Kelimeler Listesi

 Of ile başlayan kelimelerin listesini inceleyerek bilgi sahibi olmak oldukça fayda sağlayabilmektedir. Özellikle yapılacak olan araştırmalarda ve hazırlanacak olan ödevlerde of ile başlayan kelimelerin bilinmesi büyük bir kolaylık sağlayabilmektedir.

Oftalmoloji

Oftalmoskop

Oftalmolog

Oflamak

Ofsetçi

Oflama

Ofsayt

Oflaz

 

Ofris

 

Ofset

 

Ofis

 

Oftalmolojik

 

Haberin Devamı

 2 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Of

 

4 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Ofis

 

5 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Oflaz

 

Ofriz

 

Ofset

 

6 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Oflama

 

Ofsayt

 

7 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Oflamak

 

Ofsetçi

 

10 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Oftalmolog

 

Haberin Devamı

11 Harfli Of ile Başlayan Türkçe Kelimeler

 

Oftalmoloji

 

Oftalmoskop

 

Of ile başlayan kelimelerin harflerine göre farklı başlıklar altında incelemesini yapabilirsiniz. Of ile başlamakta olan birçok farklı kelimenin olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Of ile başladığı bilinen çeşitli kelimelerin farklı anlamları bulunmaktadır. Bu kelimeleri anlamları ile birlikte bilmeniz ise sizin için daha faydalı olacaktır. Kelimelerin bilinmesi ise hem kelime haznenizi genişletirken hem de farklı alanlarda siz kolaylık sağlayacak olan bir unsur olarak ifade edilebilir.

 

 Of İle Başlayan Bazı Kelimelerin Anlamları

 

Of: Öf anlamında kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Bezginlik, bıkkınlık, usanç ve sıkıntı gibi duyguları belirtmek için kullanılmaktadır.

 

Haberin Devamı

Ofis: İş yeri, büro ve daire anlamlarında kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

 

Oflama: Oflamak eylemini gerçekleştirmek olarak ifade edilebilir.

 

Oflaz: Oflaz kelimesi sıfat olarak kullanılmaktadır. Mükemmel, güzel ve iyi anlamlarında kullanılmakta olan bir kelime olduğu söylenebilir.

 

Ofset: İngilizce kökenli bir kelime olmasına rağmen dilimizde kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Çift kopyalı bir baskı yöntemi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda düz baskı anlamına da gelmektedir.

 

Ofris: Fransızca kökeni bir kelime olarak bilinmektedir. Salepgillerden otsu bir bitki türü olarak bilinmektedir. Çiçeklerinin ise bir takım böcekleri andırdığı söylenebilir.

 

Haberin Devamı

Ofsayt: Bir futbol terimi olarak kullanılmaktadır. Futbolda hücuma geçen takımın en az bir oyuncusunun topla oynandığı anda rakip takımın kale çizgisine, o takımın en yakın oyuncusundan daha yakın bulunması durumu olarak bilinmektedir.

 

Ofsetçi: Ofset baskı yapan kişiler için kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür.

 

Oftalmolog: Göz bilimci anlamına gelmekte olan bir kelime olarak ifade edilebilir. Kelimenin aslında Fransızca kökenli olduğu bilinmektedir. Ancak zamanla dilimizde kullanılmaya başlanmış olan kelimeler arasında yer almaktadır.

 

Oftalmoloji: Göz bilimi olarak bilinen bir kelime olduğunu söylemek mümkündür.

 

Oftalmoskop: Göz muayenesi sırasında kullanılmakta olan bir alet olarak bilinmektedir. Gözün içini aydınlatıp görmek ve gözü muayene etmek amacı ile kullanıldığını söylemek mümkündür.

 

Haberin Devamı

Oftalmolojik: Göz bilimi ile ilgili olan bir terim olarak bilinmektedir.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!