Nö ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli nö ile başlayan Türkçe kelimeler

Güncelleme Tarihi:

Nö ile başlayan kelimeler listesi - 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli nö ile başlayan Türkçe kelimeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 17:11

Son zamanların popüler oyunlarından biri de kelime oyunları olarak ifade edilmektedir. Bu oyunlar oyuncuları yeni kelime türetmeye bunun için de çok yönlü düşünmeye zorlamaktadır. Kelime oyunlarının en büyük katkısı kişilerin kelime hazinelerinin artmasına destek olmaları olarak belirtilmektedir. Peki, nö ile başlayan kelimeler listesi nasıl olmaktadır? -3,4,5,6,7,8 harfli nö ile başlayan Türkçe kelimeler listesi hangi kelimelerden oluşmaktadır? İşte, nö eki ile başlayan kelimeler hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Kelime oyunlarının birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu oyunlar her yaştan insanın keyif alarak oynayacağı ve oynarken de eğlenceli vakitler geçirebileceği oyunlar arasında gösterilmektedir.

 Nö İle Başlayan Kelimeler Listesi

 Türkçede yer alan kelimeler çeşitli yapım eklerinden uygun olanları ile yeniden ve farklı anlama gelecek şekilde başka bir kelime oluşturmaktadır. Bu kelimelerden bazıları konuşma dilinde sıklıkla kullanılıyor olsa da bazılarına ise konuşma dilinde rastlamak mümkün olmamaktadır. Türkçede nö eki ile başlayan kelimeler şu şekilde belirtilmektedir: Nöroşirürjiyen, nötralizasyon, nötrleştirmek, nöbetleşmek, nötrleşme, nöbetleşe, nöbetçilik, nötrleşmek, nörolojik, nötrleşmek, nötrleşme, nöroloji, nötrleme, nöbetçi, nörolog, nörotik, nötrlük, nötron, nöbet, nöron, nötr olarak sıralanmaktadır.

Haberin Devamı

 -3,4,5,6,7,8, Harfli Nö İle Başlayan Türkçe Kelimeler Listesi

 Türkçede yer alan yapım ekleri eklendiği kelimenin hem anlamını hem de yapısını değiştirmektedir. Bu değişim sırasında kelime köklerinin anlam bütünlüğünün korunmasına da dikkat edilmektedir. Kelime oyunlarında başarılı sonuçlar elde etmek isteyen kişilerin kelime hazinelerini genişleterek başarılı sonuçlar elde etmesi mümkün olmaktadır. Bunun için çok ekler getirilerek türetilen kelimeler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Aşağıda nö eki ile başlayan kelimeler bulunmaktadır:

 Başında nö eki olan 8 harfli kelimeler: Nöroloji, nötrleme olarak belirtilmektedir

 Başında nö eki olan 7 harfli kelimeler: Nöbetçi, nörolog, nörotik, nötrlük

 Başında nö eki olan 6 harfli kelimeler: Nötron

 Başında nö eki olan 5 harfli kelimeler: Nöbet, nöron

 Başında nö eki olan 4 Harfli Kelimeler: Nötr

 Türkçede nö eki alarak başlayan kelimelerin birçoğu laboratuvar ve tıp bilimine ait kavramlardan oluşmaktadır. Bu terimlerin çoğu öz Türkçe kelimeler olmamaktadır. Bu kelimelerin anlamlarını şu şekilde belirtmek mümkündür:

 NÖROŞİRÜRJİYEN: Kökeni Fransızca olan bu kelime Beyin cerrahı anlamına gelmektedir.

 NÖTRLEŞTİRMEK: Herhangi bir şeyin nötr duruma gelmesini sağlamak olarak ifade edilmektedir.

Haberin Devamı

 NÖTRALİZASYON: Fransız kökenli olan bu kelime etkisiz hale getirme manasında kullanılmaktadır.

 NÖTRLEŞTİRME: Nötrleşme durumu veya işini anlatmak için kullan bir kavram olarak açıklanmaktadır.

 NÖBETLEŞMEK: Belli bir sıra dahilinde nöbet tutmak anlamında kullanılmaktadır.

 NÖBETÇİLİK: Nöbetçi olma işi ya da nöbet tutan kişi olarak ifade edilmektedir.

 NÖROLOJİK: Fransızca kökenli bir kelime olan bu kavram nöroloji tıp alanına ait bilgilerin kaynağı olarak ifade edilmektedir.

 NÖTRLEMEK: Asit yada alkali tepki gösteren bir kaynağı asit katarak nötr hale getirmek anlamında kullanılmaktadır.

 NÖROLOJİ: Sinir bilimi olarak açıklanmaktadır.

 NÖTRLÜK: Herhangi bir cismin ya da durumun niteliğini ifade etmek için bu kavram kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu kavram bir olayda taraf tutmak istenmediği zamanlarda kullanılan bir kavram olmaktadır.

Haberin Devamı

 NÖROTİK: Fransızca kökenli bir kelime olmaktadır. Sinir sistemi rahatsızlığı olan insanların durumlarını açıklamak için kullanılan bir terim olmaktadır.

 NÖROLOG: Fransızca kökenli olan nörolog kavramı sinir hastalıkları uzmanı olarak çalışan sağlık personellerini anlatmak için kullanılan bir kavram olmaktadır.

 

 Yukarıda da görüldüğü gibi başına nö eki getirilerek türetilen kelimelerin büyük çoğunluğu Türkçeye Fransızcadan giren kelimelerden oluşmaktadır. Bu kelimeler uzun zamandır Türk dilinde yer alan ve sık kullanılan kavramlar arasında olmaktadır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!