Murathan Mungan öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Murathan Mungan öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 11:21

Özel bir okulun Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından her yıl düzenlenen “Ekin-Yazın Etkinlikleri”nin konuğu şair ve yazar Murathan Mungan oldu.

Haberin Devamı

Öğrenciler Murathan Mungan’a merak ettiklerini sordu. Özel İzmir Amerikan Koleji (ACI) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Ekin-Yazın Etkinlikleri”nin bu seneki konuğu şair ve yazar Murathan Mungan oldu. İzmir Amerikan Koleji’nin Edebiyat dersi müfredatında olan “Cenk Hikayeleri” adlı romanı öğrenciler tarafından okunan yazar Murathan Mungan, on yıl öncesinde yine katıldığı Ekin-Yazın etkinliklerine bu yıl bir kez daha konuk oldu. Öğrencilerle, veli ve mezunlarla edebiyat sohbeti yapan konuk yazar, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

KENDİNİZİN FARKINA VARMALISINIZ

İlk yazma deneyimine sekiz yaşında başladığını anlatan Mungan, yürümesi gereken yolun uzunluğunu ve zorluğunu fark edince kenardaki bir durakta durup biraz ara verdiğini söyledi. Mungan, “Kime kulağınızı kapayacağınızı kime açacağınızı erken anlamalı ve kendinizin farkına varmalısınız” dedi. Akademik eğitime sahip olunmasa dahi asıl önemli olanın insanın içinde yatan yetenek ve azmin olduğunu vurgulayan Mungan, “Kendi başarımda günlük yazmak ve günlük hayatımda aldığım notlar büyük önem taşıyor. Yazılarımdaki zenginliği aldığım notlara borçluyum. Günlük yazmak insanı kendisiyle barıştırır. Eğer yazar olacaksanız, gözleriniz birer kamera olacak ve her şeyi kaydedeceksiniz” diye konuştu. Öğleden sonra yapılan ikinci oturumda da okulun mezunları ve velileriyle buluşan Murathan Mungan, “Edebiyat: Yoğunlaştırılmış Hakikat” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonrasında kitaplarını da imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!