Muhtar Kent’ten, mezun olduğu okula 120 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Muhtar Kent’ten, mezun olduğu okula 120 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 17:27

Kuruluşları 1800’lü yıllara kadar uzanan Üsküdar, İzmir ve Tarsus Amerikan Kolejlerinin ABD’de yaşayan mezunları ilk kez New York’ta bir araya geldi. Geceye konuşmacı olarak katılan Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, mezun olduğu Tarsus Amerikan Koleji’ne 120 bin dolar burs bağışında bulundu.

Haberin Devamı

Üsküdar, İzmir, Tarsus ve SAC Amerikan Kolejlerini aynı çatı altında toplayan Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 1.5 asırlık dayanışma ruhunun gelecek kuşaklarca da sürdürülmesini sağlamak amacıyla, 18 Kasım’da New York’ta tüm SEV’lileri bir araya getirdi. New York’ta gerçekleşen SEV Leaders Night gecesinde, Türkiye’den ve yurtdışından SEV ve FABSIT yöneticileri ile çok sayıda mezun buluştu. SEV Okulları mezunu ve destekçisi 250 kişinin katıldığı gecede, Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 1971 yılı mezunu The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent de konuşma yaptı. SEV Onursal Mütevelli Heyeti üyeliğine getirilen ve plaket sunulan Muhtar Kent, mezun olduğu Tarsus Amerikan Koleji’ne (TAC) 120 bin dolar burs bağışında bulundu. Maddi imkanı olmayan çocukların da okuması için fırsat oluşturmak istediğini vurgulayan Kent, “Mezun olduğum Tarsus Amerikan Koleji benim eğitim ve özel hayatımda derin izler bırakmış ve fark yaratmıştır” dedi. Gecede konuşan SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İlter Turan da Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın 1968 yılında Amerikan Bord Okulları’nı devraldığını hatırlatarak şunları söyledi: “SEV, üstlendiği sorumlulukları yerine getirmiştir. İleriye giden Üsküdar, İzmir ve Tarsus okulları ile birlikte bu yıl eğitime kazandırdığımız yeni bir lisemiz SAC Koleji ve üç de ilköğretim okulumuz var. Hepimizin bu kadar yakından benimsediğimiz bu gelenek nedir? Nesiller boyunca genç Türklere dünya standartlarında bir lise eğitimi vermek, sosyal vicdanlarını da koruma yönünde eğitmek, yaratıcı fikirleri projelere dönüştürmelerini ve bunları uygulayabilme yeteneği ile donatmak.”

Haberin Devamı

Soma için eğitim projesi

Gecede çocuklara burs sağlamak amacıyla ciddi bir oranda bağış toplandığına dikkat çeken SEV Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Aydede şöyle konuştu:
“Ülkemizdeki en parlak öğrencilerin, maddi durumları ne olursa olsun, bizim sahip olduğumuz fırsatlara sahip olmalarını istiyoruz. Buna yönelik olarak da maden felaketinin yaşandığı Soma’da ortaokul ve lise düzeyindeki çocuklara sponsorluk yapmak için yeni bir proje başlatıyoruz. Böylece öğrenciler, üniversiteye giderken gereken finansal desteğe sahip olacaklar. Buna ek olarak, oluşturulacak burs fonu ile bazı öğrencilerin ABD’deki bilim kampına katılmalarını da sağlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!