Milli sporcular öğretmen oldu

Güncelleme Tarihi:

Milli sporcular öğretmen oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 15:26

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı resmi eğitim kurumlarına 141 milli sporcunun sözleşmeli öğretmen olarak atamaları gerçekleşti.

Haberin Devamı

MEB tarafından yayımlanan duyuruya göre, uluslararası spor müsabakalarında Türkiye'yi temsil eden millî sporculardan beden eğitimi alanında 141 kontenjana atama yapıldı. Öğretmen olarak ataması gerçekleşenler, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması tamamlandıktan sonra görevlerine başlayabilecek.

‘HER BİRİNE BAŞARILAR DİLİYORUM’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından ataması yapılan milli sporcuları tebrik etti. Bakan Tekin’in paylaşımı şöyle: “Ülkemizin en büyük güç kaynağı gençlerimizin sportif başarısı; emeğin, inancın, mücadelenin ve alından dökülen terin ürünüdür. Göğüslerinde taşıdıkları ay-yıldıza layık olmak adına ellerinden gelenin en iyisini yapan millî sporcularımız; evlatlarımıza deneyimlerini aktararak, nitelikli, sağlıklı ve profesyonel sporcular yetiştirmek için güçlü eğitimci kadromuza dâhil oluyor. Bu vesileyle atamasını gerçekleştirdiğimiz millî sporcularımızı tebrik ediyor, her birine başarılar diliyorum. Maarif ailemize hoş geldiniz.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!