Mickey Mouse’un çizeri üniversitelilerle

Güncelleme Tarihi:

Mickey Mouse’un çizeri üniversitelilerle
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2013 10:11

Dünyanın en popüler çizgi film kahramanlarından Mickey Mouse’un çizeri Fabrizio Petrossi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde özel bir atölye çalışması yaptı. Petrossi, “Bu karakterin arka planında pek çok sanatçı, pek çok karakter var. Biz, farklı alanlarda onlarla beraber çalışıyoruz. Onları, daha eğlenceli hale getirmek için çaba gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en popüler çizgi film kahramanlarından Mickey Mouse’un çizeri Fabrizio Petrossi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) özel bir atölye çalışması gerçekleştirdi.
Üniversitenin Beşiktaş Kampüsü’ndeki organizasyonda konuşan The Walt Disney Company Türkiye Müdürü Sinan Ceylan, BAU yöneticilerine ev sahipliği yaptıkları için teşekkür etti.
Fabrizio Petrossi’nin 1992’de The Walt Disney Company’nin Topolino ve diğer dergilerine çizimler yapmaya başladığını anlatan Ceylan, Petrossi’nin aynı zamanda yeni sanatçıların yetiştirilmesi için eğitmen olarak da görev yaptığını söyeldi. Ceylan, şöyle devam etti:
“Kendisi dünyada çok önemli bir çizer. Tokyo, Barselona, Madrid, Milan, Londra ve Paris’te kurslar verdi. Çizimlerinde macera, eğlence ve arkadaşlık temalarına önem veren Petrossi’nin, Walt Disney’in ilk 15 marka arasına girmesinde büyük emekleri var. Egmont, Disney-Hachette, Gemstone, Pearson ve Disney Publishing USA için Disney karakterleri çizen Petrossi, 2004’te Mickey Fare ve Üç Silahşörler çizgi romanını hayata geçirdi. 2012’de video oyunu olarak büyük ilgi gören Epic Mickey 2’nin çizgi romanını hazırladı. Disney markası dünyanın en önemli markası. Özel bir atölye çalışması gerçekleştirmek ve deneyimlerini paylaşmak üzere burada olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.”
Petrossi de Mickey Mouse’un dünyada son derece önemli bir karakter ve bu ironik imajın ötesinde çok önemli bir kişilik olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Mickey Mouse’da dünyanın birçok yerinde ünlü olması için gereken bütün özellikler var. Bir lider aynı zamanda. Filmlerde de gördüğünüz gibi çok önemli bir karakter. Bu karakterin arka planında pek çok sanatçı, pek çok karakter var. Biz, farklı alanlarda onunla beraber çalışıyoruz. Bu karakterlerin arkasında pek çok yetenek var. Onları daha eğlenceli hale getirmek için çaba gösteriyoruz. Mickey, sadece çizgi filmlerde değil, çizgi romanlarda da var. Farklı hikayelerde farklı roller üstleniyor. Gerçek bir oyuncu. Kapaklarda da yer alıyor. Mickey dediğiniz zaman arkadaşlarını da kastediyoruz. Bu çizimlerden video oyunları da çıkıyor. Bu grafik romanların hikayesini anlatan çizgi romanları oluşturan eserleri sizlerle paylaşmak heyecan verici olacak.”
Petrossi, bir öğrencinin, “Çizimlerin dışında senaryoları da siz mi yazıyorsunuz? sorusuna, “Senaryoları bazen kendim yazıyorum. Ama bazen senaryoları başkalarından da aldığım oluyor” yanıtını verdi.
Dünyanın en sevilen çizgi film kahramanı Mickey Mouse’un da aralarında bulunduğu efsane Disney karakterlerinin çizeri Fabrizio Petrossi, Disney’in sevilen karakterlerinin tasarım evresi ve çizim tekniklerini atölye çalışması şeklinde grafikler çizerek BAU Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarım bölümü öğrencileriyle paylaştı.

BAKMADAN GEÇME!