MEB’in kitapları 1 milyonu aşkın ağacı kurtardı

Güncelleme Tarihi:

MEB’in kitapları 1 milyonu aşkın ağacı kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 12:01

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ücretsiz dağıtılan ders kitapları sıfır atık uygulamaları kapsamında her yıl eğitim öğretim dönemi sonunda toplanıyor. Toplanan atık kağıtlarla son beş yılda toplam 1 milyon 130 bin ağacın kesilmesinin önüne geçildi.

Haberin Devamı

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından resmî ve özel okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere her yıl eğitim öğretim dönemi başında ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ücretsiz dağıtılan ders kitapları, sıfır atık uygulamaları kapsamında her eğitim öğretim yılı sonunda da gönüllülük esasına göre toplanıyor. Böylece toplanan atık kâğıtların geri dönüşüme kazandırılmasıyla millî ekonomiye katkı sunulması amaçlanıyor.

ATIK KAĞITLARDAN 167 MİLYON LİRA GELİR
Bu kapsamda 2018-2023 yılları arasındaki son beş yılda toplam 66 bin 416 ton atık kâğıt toplandı. Geri dönüşüme kazandırılan atık kâğıtlardan ise toplam 167 milyon 716 bin lira gelir elde edildi. Ayrıca yapılan bu çalışmayla, son beş yılda yaklaşık 1 milyon 130 bin ağacın kesilmesi ve 4 milyon 650 bin metrekare alanın ise tahrip edilmesi önlendi. Daha yeşil ve temiz bir dünya için israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve geri kazandırmak için yapılan bu proje tüm resmi okul ve kurumlarda yürütülmeye devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!