LYS tercih sonuçları için geri sayım başladı... 2017 ÖSYM LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS tercih sonuçları için geri sayım başladı... 2017 ÖSYM LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 11:09

2017 LYS tercih sonuçları için binlerce adayın bekleyişi sürmeye devam ediyor. ÖSTM tarafından gerçekleştirilmeye başlayan LYS tercih işlemleri 18 Temmuz tarihinde binlerce adayın erişimine açılmıştı. LYS tercih işlemlerini tamamlayan adaylar artık beklemeye başladı. ÖSYM tarafından LYS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama gelmese de, adaylar geçmiş yılların tercih sonucu açıklamalarına göz gezdiriyorlar. Peki, 2017 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2017 LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce üniversite hayali kuran öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 18 Temmuz'da başlayıp 26 Temmuz'da biten LYS tercihlerinin ardından öğrenciler ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyorlar. Milyonlarca üniversite adayının beklediği LYS tercih sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açılacak. Peki, 2017 LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıtları ne zaman?

LYS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar hangi üniversiteye yerleştiğini görüntüleyebilecek ve ardından da üniversite kayıt işlemlerini tamamlayacak. Her sene olduğu gibi bu senede Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇ SORGULAMA

LYS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Milyonlarca üniversite adayının beklediği LYS tercih sonuçları, ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden (sonuc.osym.gov.tr) erişime açılacak. Adaylar ‘Aday İşlemleri Sayfası’na T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi girerek tercih sonuçlarını öğrenebilecekler.LYS tercih sonuçları (üniversite tercih sonuçları) adayların evlerine posta ile gönderilmeyecektir. Sonuçlar yalnızca ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Tercih sonuçlarına göre üniversite kazanan adaylar, 14 Ağustos 2017 tarihinde kayıt işlemlerini yaptırmaya başlayacak. 18 Ağustos 2017 tarihine kadar sürecek olan üniversite kayıt işlemlerinin ardından öğrenciler tüm işlemlerini tamamlamış olacak ve üniversitede eğitim görmek için herhangi bir engel kalmayacak.

BAKMADAN GEÇME!