LYS soruları internette

Güncelleme Tarihi:

LYS soruları internette
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 18:07

ÖSYM, LYS-2, LYS-5 ve LYS-3 oturumlarının soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını internet adresinden yayınladı.

Haberin Devamı

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında 25 Haziran’da yapılan LYS-2’de fizik, kimya, biyoloji, LYS-5’te Almanca, Fransızca, İngilizce ve 26 Haziran’da uygulanan LYS-3’te Türk Dili ve Edebiyatı ile coğrafya testlerinin soruları ve ve cevap anahtarı ÖSYM’nin internet adresinden yayınladı. Adaylar soruları inceleyerek tahmini netlerini ve puanlarını hesaplayabilir. ÖSYM ayrıca, LYS sorularının link dışında sosyal medyada paylaşılmaması konusunda adayları yaptığı bir duyuru ile uyardı. Duyuruda paylaşım yapanlar hakkında yasal işlem tesis edileceği belirtildi.

Soru ve cevap anahtarlarını görmek için tıklayınız

LYS Uzmana Sor için tıklayın

Tahmini LYS puanını hesaplamak için tıklayın

ÖSYM uyardı: LYS sorularını sosyal medyada paylaşmayın

ÖSYM, sosyal medya hesaplarından 2016 LYS sorularını paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. ÖSYM, 2016 soru ve cevap anahtarlarının telif hakkı kapsamında görsel, işitsel ve yazılı basında sadece link olarak paylaşılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin Twitter hesabında yer alan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medya üzerinden 2016-LYS sorularını paylaşan hesaplar tespit edilecek olup hesaplar hakkında yasal işlem tesis edilecektir. 2016-LYS soruları telif hakkı kapsamında olup soru ve cevap anahtarı görsel, işitsel ve yazılı basında yalnızca LİNK olarak paylaşılabilir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!