Liseli yüzücüler ABD’ye kulaç attı

Güncelleme Tarihi:

Liseli yüzücüler ABD’ye kulaç attı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 07:00

Liseyi aynı sınıfta okuyan Fenerbahçeli milli yüzücüler Aykut Mert Iravul Harvard Üniversitesi’nden, Ekin Nazlı Okudur ise Dartmouth College’dan burslu kabul aldı.

Haberin Devamı

Yüzmeye okul takımında başlayan, daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü’nde devam eden TED Ankara Koleji Özel Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Aykut Mert Iravul’un uluslararası düzeydeki başarıları Harvard Üniversitesi yetkililerinin dikkatini çekti. Dünya ve Avrupa şampiyonalarındaki dereceleri Iravul’a Harvard’ın kapılarını açtı. Aykut Mert Iravul, ünlü üniversiteye burslu olarak kabul edilen az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Genç yüzücü, “Harvard’a kabul edilmek benim için büyük bir gurur. Lisede edindiğim bilgi ve deneyimlerimi Harvard’da daha da geliştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum” dedi.

EKONOMİ OKUYACAK

Ekin Nazlı Okudur ise hem akademi hem de yüzmedeki başarıları nedeniyle Amerika’nın en iyi üniversitelerinden Dartmouth College’dan yüzde yüz burslu kabul aldı. Ağustos ayında Amerika’ya gideceğini ve ekonomi okuyacağını belirten Ekin Nazlı, “Yaklaşık 11 yıldır yüzme sporu ile ilgileniyorum. Bu süreçte hem okul takımı hem de Fenerbahçe adına yüzerken son beş yıldır da Milli Takım forması giyiyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!