Lisede ayrı yemek uygulamasına dernekten destek

Güncelleme Tarihi:

Lisede ayrı yemek uygulamasına dernekten destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 12:02

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde, kız ve erkek öğrencilerin öğle yemeklerinin ayrı yemesi yönünde bir süre yapılan uygulamaya destek verildi. Isparta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Lise Müdürü Kenan Köse’yi ziyaret ederek uygulamanın devam etmesini istedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde 21 Ekim’de yemekhane kapısına asılan duyuruda, kız ve erkek öğrencilerin ayrı yemek yiyeceği açıklandı. Duyuruda, pazartesi, salı ve çarşamba günleri kızların saat 12.25- 12.40 ve erkeklerin 12.40- 13.00 saatleri arasında, perşembe ve cuma günleri ise erkeklerin 12.25- 12.40 ve kız öğrencilerin 12.40-13.00 arasında yemek yiyeceği bildirildi.

Daha sonra tepkiler üzerine uygulama geri çekildi.

Çalışma desteklenmeli

Isparta AGD üyeleri, dün okulda bir araya gelerek uygulamaya destek verdiklerini açıkladı. AGD Üyesi Ömer Faruk Çenber, şöyle konuştu:
"Okul idaresinin bu uygulama kararına tepki gösteren bazı çevreleri aklı selim düşünmeli. Milletimizin gelenekleri ile ahlaki yaşamlarının gereği gibi yaşatılması konusunda atılan adımlara engel olunmamalı. Bu uygulamanın sadece Ahmet Melih Doğan Lisesi’nde değil, başta imam hatip okullarımız olmak üzere, bütün liselerimizin yöneticilerini bu konunda kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu uygulamaya sabah kahvaltıları ve akşam yemeklerinin de dahil edilmesi yönünde çalışma yapılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Velilerden şikayet yok

Dernek üyeleri daha sonra Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse’yi ziyaret etti. Köse, konuyla ilgili açıklamasında bu olaya çocuklar açısından baktıklarını belirterek şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin hemen hemen hepsinin istediği bu. Çocuklar Sabah kalktığında eşofmanıyla kahvaltısını yapmak ve akşam geldiğinde soyunacak dökünecek, yemeğini yemek isteyecek. Onlardan gelen talep zaten böyleydi. Şikayet olarak hiçbir öğrenci velisi gelmedi. Tepkilerini facebook ve twitterdan gösterdilerse onu bilemiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!