KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2021 07:00

Pandemi döneminde karantina olarak hizmet veren KYK yurtları, şimdi öğrencilerine kavuşmaya hazırlanıyor. Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasıyla odalar temizlendi, ortak alanlara maske ve mesafe tabelaları asıldı.

Haberin Devamı

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınacağı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar, son hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilerek temizlenen yurtlara, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatan levhalar ve görseller konuldu. Belli noktalara dezenfektan yerleştirilen yurtlarda, öğrencilere maske temini konusunda da destek olunacak.

KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor

6 KATEGORİYE AYRILIYOR

Öte yandan 2020-2021 ve 2021-2022 akademik takviminde, üniversite öğrencileri, 6-12 Eylül tarihleri arasında yurt başvurularını gerçekleştirdi. Yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılıyor. Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. 1.5 yıl önce en düşük yurt ücreti 230 lirayken, zamla birlikte 275 TL oldu. En yüksek fiyat da 500 liradan 600 liraya çıktı. Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli ise, yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 376, en yüksek 820 lira oldu.

Haberin Devamı

KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt başvuru işlemleri, 12 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapıldı. KYK yurt başvuru sonucu ile öğrencilerin devlet yurdu imkânından hak kazanıp kazanmadığı belli olacak.

Sonuçların açıklanacağı tarih ise henüz belli değil. Ancak açıklandığında başvuran adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın internet sitesi ve e-Devlet üzerinden yurda yerleşmeye hak kazanıp kazanmadığını görüntüleyebilecekler. Yurtta barınma hakkı kazanan öğrenciler, yerleştikleri yurdu aynı sonuç ekranında görecek.

KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor

YEMEKHANEDE PAKETLİ KURU GIDA

KYK yurdunda kalan öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği olmak üzere iki öğün yemek hakkı veriliyor. Bu yıl yemekhanedeki ürünlerden kuru gıdalar paketlenmiş olarak öğrencilere sunulacak. Yurt yemekhanesinde bu imkandan faydalanabilen öğrenciler, kendilerine tanınan bakiyeyi kullanıyor. Bu bakiye yüz yüze eğitimin devam ettiği son dönemde kahvaltı için 5, akşam yemeği için 11 liraydı. Bu sene ise kahvaltı 6, akşam yemeği 13 lira oldu. Öğrenciler, bakiyelerini aşmaları halinde ücret farkını ayrıca ödüyor.

Haberin Devamı

KYK yurtları öğrencilere kavuşmayı bekliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!