KTÜ’de ‘Yapay zekâ ve veri bilimi’ bölümü açılıyor

Güncelleme Tarihi:

KTÜ’de ‘Yapay zekâ ve veri bilimi’ bölümü açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 15:26

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) “Yapay zekâ ve veri bilimi” bölümü açılmasına Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıktı.

Haberin Devamı

Teknolojiye ayak uyduracak milli kadroların yetişmesi, yetenekli insan gücünün oluşturulması, teknolojik ilerlemeye yön veren ve gençlerin ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olabilmesi amacıyla KTÜ’de “Yapay zekâ ve veri bilimi” bölümü açılması için harekete geçildi.  Bölüm ile derin öğrenme ve diğer yapay zekâ teknikleri, otomasyon, veri analizi, tahmin ve karar alma gibi birçok alanda büyük başarılar elde edilmesini hedefleniyor. KTÜ Senatosu, gerekli beyin gücünün yetiştirilmesi için bölümün açılmasını, Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) önerdi. Talebi uygun gören YÖK, bölümün açılmasını onayladı.

AMAÇ TEKNOLOJİK İLERLEMEYE YÖN VEREN BİREYLER YETİŞTİRMEK
Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Bölümü’nün açılmasının, bölge ve ülke için önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Yapay zekâ ve bilgi mühendisliği, günümüzün teknolojik ve endüstriyel ortamında son derece önemli bir alan haline geldi. Yapay zekâ alanındaki mühendislere, hemen her alanda ihtiyaç duyuluyor. Yapay zekâ mühendisliği; etik, güvenlik ve veri gizliliği açısından da önemli. Büyük verilerin yapay zekâ yöntemleriyle analizleri sayesinde, gelecekteki eğilimleri tahmin etmek ve karar verme süreçlerini iyileştirmek mümkün. Bu noktada üniversitemiz, önemli bir adım attı. Amacımız; teknolojik ilerlemeye yön veren bireyler yetiştirmek ve gençlerimizin, ülke için stratejik önem taşıyan bir mesleğe sahip olmalarını sağlamak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!