KPSS Alan Bilgisi oturumları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

KPSS Alan Bilgisi oturumları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2023 10:12

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Sınavı’nın 3’üncü oturumu sona erdi. Sınav, 30 Temmuz’da 30 ildeki 35 sınav merkezinde uygulandı.

Haberin Devamı

Bu yıl 183 bin 252 kişinin başvurduğu ve 3 oturumda düzenlenen KPSS Alan Bilgisi Sınavlarında, emniyet görevlisi dahil toplam 23 bin 852 kişi görevlendirildi. 29-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen sınavlarda adaylar birinci oturumda kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri testlerini içeren 120 sorudan, ikinci oturumda ise hukuk, iktisat ve maliye testlerini kapsayan 120 sorudan sorumlu tutuldu. Sınavın üçüncü oturumunda ise adaylara işletme, muhasebe ve istatistik testlerinden 120 soru soruldu. Saat 10.15’te başlayan ve saat 12.55’te tamamlanan 3’üncü oturum için 488 bina ve 6 bin 599 salon kullanıldı.

SONUÇLAR 25 AĞUSTOS’TA

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada KPSS’de düzenlenen farklı oturumlardaki sınavların tamamına yaklaşık 2 milyon 200 bin adayın başvurduğunu duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, “25 Ağustos’ta sınav sonuçlarını ilan edeceğiz ve adaylarımızın devletimizin kurumlarının talebi üzerine tercih ve yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı’nın Alan Bilgisi oturumlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde 10’u erişime açıldı. Adaylar, sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle ulaşabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!