Köye 'altın makas' geldi

Güncelleme Tarihi:

Köye altın makas geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 07:00

Balıkesir’deki Dursunbey Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrencileri köy okullarındaki çocukların saçlarını kesip, bakımlarını yapıyor. Mesleki eğitim merkezinde eğitimlerine devam eden öğrenciler, ‘Altın makaslar sahada’ projesiyle köy okullarındaki minik öğrencilerin saçlarına özenle dokunuyor. Öğrenciler, bugüne kadar 7 farklı köy okulunda 100’den fazla çocukla buluştu.

Haberin Devamı

Projeye mesleki eğitim merkezinin Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında her sınıf düzeyinden öğrenci katılabiliyor. Mesleki eğitim merkezindeki öğrenciler, haftanın 4 günü işletmede, 1 günüyse okulda eğitimlerini sürdürüyor. Dursunbey Mesleki ve Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Son, 2018 yılında başlayan projenin köylerdeki imkansızlıklar nedeniyle doğan ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktığını söylüyor. Son, projeyi şöyle anlatıyor:

KÖY OKULLARINDA İHTİYAÇ VARDI
“Köy okullarında çocukların saçtraşı ve bakımıyla ilgili ihtiyaçlarının olduğunu keşfetmemizle gerekli izinleri alarak projemize başladık. Her yıl ortalama 12-13 öğrenci projeye katılım sağlıyor. Köy okullarına giden öğrencilerimizi özenle seçiyoruz. Beceri anlamında daha nitelikli, derslerine daha ilgili ve çocuklarla iletişim noktasında da iyi gördüğümüz öğrencilerimizi bu projeye dahil ediyoruz. Bugüne kadar köy okullarında 100’ün üzerinde çocuğa ulaştık. Öğrencilerimiz belirli periyodlarda sahaya iniyor. Ekim, şubat ve mayıs aylarında yılda üç kere köylere gidiyoruz. Fakat bu belirlenen tarihlerin dışında köy okullarından ayrıca talep gelirse bu talepleri değerlendirip belirlenen zamanların dışında da öğrencilerimizle birlikte köy okullarını ziyaret ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘ÖĞRENCİLERE ÖZ GÜVEN GELİYOR’
Mesleki eğitim merkezindeki öğrenciler, şu an için sadece Balıkesir’in Dursunbey ilçesindeki köy okullarında öğrencilerle bir araya geliyor. Fakat ilerleyen süreçte ihtiyaç dahilinde Balıkesir’in farklı ilçelerindeki köylerde de çocukların saç bakımlarını yapmayı hedefliyorlar. Dursunbey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Son, proje dahilinde gidilen tüm köy okullarında öğrencilerine eşlik ettiğini söyleyerek, “Köy okullarına gittiğimizde oradaki çocukların heyecanla bizi beklediğini ve çalışmalar sırasında bizi merakla izlediklerini görüyorum. Bunun yanı sıra saçına bakım yapılan çocuk bahçeye çıktığında hoplaya zıplaya koşmaya başlıyor. Kimi çocuksa saçları bozulmasın diye oyun oynarken bile elini saçının üstünden çekmiyor. Bu çalışmayla hem mesleki eğitim merkezimizdeki öğrencilerimize hem de köy okulundaki öğrencilerimize bir öz güven geliyor” diyor.

Haberin Devamı

Köye altın makas geldi
MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR
Sema Yıldız, Dursunbey Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı 12’nci sınıf öğrencisi: “Bu projedeki etkinliklere yaklaşık 2 yıldır katılıyorum. Köy okullarındaki kız çocuklarının saçını kesip sonrasında da şekillendiriyorum. Genellikle saçlarını omuz hizasında kesmemi istiyorlar ve en çok dalgalı saçı seviyorlar. O yüzden kız çocuklarının saçlarını kestikten sonra maşayla şekillendiriyorum. Bunun yanı sıra kız çocukları kâkül kestirmeyi de seviyor. Saçlarına bakım yaptığımız çocuklar inanılmaz mutlu oluyor ve işlemleri bittiğinde gelip bize sarılıyorlar. Biz saçlarına bakım yapmaya başlamadan önce saçlarını en son kimin kestiğini soruyoruz. Birçoğu annem ya da babam kesti cevabını veriyor. O yüzden bizim saçlarına bakım yapmamızdan sonra yaşadıkları mutluluk gözlerinden bile okunabiliyor.”
Mehmet Çelik, Dursunbey Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı 10’uncu sınıf öğrencisi: “Çocukları sevindirmek için köy okullarını dolaşıyor ve saçlarına bakım yapıyoruz. Onların isteklerine göre saçlarını kesiyor ve fön çekiyoruz. Bunları yapmamız onların çok hoşuna gidiyor. Çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oluyorum. Erkek çocukları en çok saçlarının üstlerini kaldırmamızı yanlarını da kısa kesmemizi istiyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!