Köklü okul 150’nci mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Köklü okul 150’nci mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 15:32

Türkiye’nin köklü okulları arasında yer alan kolej, 150’nci mezunlarını verdi. Liseden toplam 144 öğrenci mezun oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’un köklü liselerinden olan bir özel okul, 150’nci mezuniyet törenini düzenledi. İstanbul Alman Lisesi’nin mezuniyet töreninde 17’si Alman olmak üzere toplam 144 öğrenci diplomasını aldı. Okulun 150’inci yılının birincisi Kaan Çifcibaşı diplomasını, 100’üncü yıl birincisi olan tanınmış iş adamı Bülent Eczacıbaşı’ndan aldı. Çifcibaşı’na ödül verirken bir konuşma yapan Eczacıbaşı, “İş hayatındaki başarının en önemli kriterleri olarak gördüğüm; analitik düşünme, disiplin ve hızlı karar verebilme gibi birçok özelliği burada kazandım. İstanbul Alman Lisesi’nin, her iki ülkenin eğitim kültürü ve felsefesiyle öğrenciler yetiştirmesi büyük bir ayrıcalık. Bu durum, iş hayatında farklı bakış açıları sağlıyor. Eğitim ve iş yolculuğunda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Törende; Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Wilhelm Birgelen ve İstanbul Alman Lisesi İdare Derneği Başkanı Mithat Cin, İstanbul Alman Lisesi’nin, Türk - Alman ilişkilerindeki yeri ve önemine vurgu yapan konuşmalar yaptı.

İstanbul Alman Lisesi Müdürü Axel B. Brott ve İstanbul Alman Lisesi Türk Müdür Başyardımcısı Didem Veyisoğlu ise; okulun kaliteli ve köklü eğitim anlayışıyla yetişen öğrencilerin, iki ülke için de gurur kaynağı olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!