KKTC’de mesleki eğitim çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de mesleki eğitim çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 12:32

Milli Eğitim Bakanlığı ile KKTC Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ülkemizin meslekî eğitimdeki başarılı uygulamalarının KKTC’ye uyarlanması amacıyla 7 Aralık’ta Lefkoşa'da "Meslekî Eğitim Çalıştayı" düzenlendi.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarını Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzi, KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, T.C. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve KKTC Meslekî Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Gülşen Hocanın'ın yaptıkları çalıştaya bazı KKTC milletvekilleri ve meslek örgütü temsilcileri de katıldı.

KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu konuşmasında, çalıştayın planlı gelişme açısından önemine işaret ederek meslek liselerinin sayılarını arttırma konusunda büyük mücadele verdiklerini anlattı. Türkiye'de meslekî eğitim konusunda yapılan iyi uygulamaları KKTC'ye getirmek için çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, her ilçeye meslekî eğitim kurumu kazandırma hedefleri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

ÇALIŞTAY SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, çalıştayın KKTC- Türkiye Cumhuriyeti arasındaki meslekî teknik eğitim alanında iş birliği açısından yeni bir başlangıç olacağını dile getirerek bu gibi çalışmalarda sürdürülebilirliğin önemine işaret etti. Çalıştaya akademik bir ekiple değil alınan kararları aksiyona geçirebilecek bürokrat ekibiyle geldiklerini, yapılan çalışmanın sürdürülebilir olması ve sonuç alınabilmesini oldukça önemsediklerini ifade etti.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ise iki ülkenin ilerlemesi ve dünyada hak ettiği yeri almaları için bu gibi iş birliklerinin süreceğini belirtti. Bilim ve teknolojideki gelişmelere işaret eden KARAGÖZ, meslekî ve teknik eğitimin bu şartlar altında daha da önemli hale geldiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!