Kederin zıt anlamlısı nedir? Keder kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları

Güncelleme Tarihi:

Kederin zıt anlamlısı nedir Keder kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 17:04

Keder, hüzün, ıstırap, acı gibi üzüntü demektir. Zıt anlamlısı ise sevinç, neşe demektir. Kederin zıt anlamlısı nedir? Keder kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Kederin zıt anlamlısı nedir? Sorusuna verilecek cevap neşedir. Her ikisi de iki heceden oluşan taban tabana zıt sözcüklerdir. Örnek; Kederli olduğundan hiçbir şeyden keyif alamadı. Zıt anlamlısı için ise; öyle mutluydu ki çocuklar gibi neşe doluydu.

 Kederin Zıt Anlamlısı Nedir?

Keder, acı, hüzün, elem, dert gibi istenmeyen durumları ifade etmektedir. Zıt anlamlısı neşe ise aksine, mutluluk, coşku ve sevinç bildirmektedir.

 Keder Kelimesi ve Sözcüğünün Zıt Anlamlıları

Keder kelimesi; iki heceli isimdir. Hüzün, acı, tasa, sıkıntı, dert, elem durumlarını anlatır. Keder sözcüğünün zıt anlamlıları; neşe, huzur, mutluluk, sevinç ve huzurdur. Kız çocuklarına isim Neşe verilmektedir. “Neşe” adı mutluluk belirten mutlu yaşaması ve olması dileğiyle verilmektedir. Neşe sözcüğünün eş anlamlısı, “sevinç” de kız adı olarak sıklıkla verilmektedir. Hem isim hem fiil olarak bilinen sevinç sözcüğü, sevinmek eylemine “ç” eki gelerek “sevinç” kadın adı olarak kullanılmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!