İTÜ takımına ABD’den altın madalya

Güncelleme Tarihi:

İTÜ takımına ABD’den altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 17:28

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri hazırladıkları projeyle Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Rice Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmada altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinin oluşturduğu İTÜ GALEN takımı, sentetik biyoloji alanında birçok farklı proje üzerinde çalışıyor. Hazırladıkları projelerle de geçtiğimiz yıldan beri uluslararası yarışmalara katılan takım, bu yıl önemli bir başarıya imza attı. Öğrencilerin başarısını sosyal medya hesabından duyuran İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “İTÜ GALEN Takımımız, hazırladığı proje ile Amerika’daki Rice Üniversitesi’nin düzenlediği sentetik biyoloji ana konulu online yarışma GOGEC’te altın madalyanın ve Best Project Value Ödülü’nün sahibi olarak bizi gururlandırdı” dedi.

GOGEC YARIŞMASI HAKKINDA
Global Open Genetic Engineering Competiton (GOGEC), sentetik biyoloji alanında uluslararası düzeyde gerçekleşen iki yarışmadan biri. İngiltere, Fransa, Kanada, Amerika ve Hindistan olmak üzere birçok ülkeden adayların katıldığı yarışma çevrim içi ortamda düzenleniyor. Yarışmada belli bir puan barajını geçen projeler ise ödüllendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!