İTÜ girişimlerin büyüme hızını artıracak

Güncelleme Tarihi:

İTÜ girişimlerin büyüme hızını artıracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 11:01

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ‘1773 Girişim Hızlandırma Programı’ için başvuru almaya başladı. Program hem fikir aşamasındaki girişimleri hem de ileri aşamalardaki girişimlerin büyüme hızlarını artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en yüksek potansiyele sahip girişimlerini bir araya getirerek onlara kendi ihtiyaçlarına özel destekler sunacak olan ‘1773 Girişim Hızlandırma Programı’ 3 aylık dönemler halinde işleyecek. Her dönemde en fazla 15 girişim kabul edilecek. Bu girişimlerin 5’i tüm Türkiye’den gelecek başvurular içinden, 5’i İTÜ öğrencisi veya mezunu kurucuları olan girişimlerden, 5’i de akademik girişimcilerden seçilecek. Programda iş fikirlerini belirli bir aşamaya getirmiş, daha önce fikrini müşteri önünde denemiş ve sonuç almaya başlamış girişimlere öncelik verilecek. Diğer yandan yazılım, oyun, mobil uygulama gibi popüler alanlarla sınırlı kalmayıp, etki potansiyeli yüksek tüm teknoloji girişimlerine de açık olacak.

ÖZEL GELİŞİM PROGRAMLARI DÜZENLENECEK
Programda girişimlerin ve girişimcilerin tek tek ihtiyaçları belirlenerek özel gelişim programları düzenlenecek. Her bir grubun performansı bir girişim koçu tarafından yakından takip edilerek grubun performansı desteklenecek. Ayrıca girişimlerin başarıya ulaşması ve büyümesini hızlandırması için İTÜ’nün geniş mezun ağı ve paydaşları harekete geçirilecek.

Haberin Devamı

PATENT VE MARKALAŞMA DESTEĞİ
Süreç boyunca tüm gruplar kendi yatırım ihtiyaçlarına ve sektörel bilgi ihtiyaçlarına uygun melek yatırımcı ve yatırım fonlarıyla tanıştırılacak. Yatırım alma süreci boyunca girişimcilere müzakere ve hukuk desteği sağlanacak. Girişimcilere ayrıca patent ve markalaşma desteği de verilecek. İhtiyaçlara doğrudan odaklanan bu program, 1773 İTÜ Teknopark tarafından girişimcilerden hiçbir bedel veya hisse opsiyon karşılığı istenmeden verilecek. Girişimciler programın ilk dönemine katılmak için 6 Ekim’e kadar www.1773ituteknopark.com web sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.

BAKMADAN GEÇME!