‘İstihdam odaklı programları devreye sokuyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘İstihdam odaklı programları devreye sokuyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 11:37

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, İstanbul’daki üniversitelerin rektörleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. YÖK Başkanı Özvar yaptığı konuşmada, “Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık” dedi.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftarda konuşan YÖK Başkanı Özvar, İstanbul’da toplam 61 yükseköğretim kurumu bulunduğunu, 1 buçuk milyonun üzerinde üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü ve yaklaşık 41 bin öğretim elemanının görev yaptığını belirtti. Konuşmasında YÖK’ün son dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi veren Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 2’si yeni olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 önlisans programı açılmasına karar verdiklerini hatırlattı. Özvar, bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmeye ve gerekli aksiyonları almaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

YENİ PROGRAMLAR DÖNÜŞÜMÜN BİR PARÇASI
“Piyasayla, istihdamla, kültür, sanat ve edebiyatla bağı azalmış programları yavaş yavaş dönüştürüyoruz. Öğrenciye bir şey kazandırmayan programları sistemin dışına çekip yerine daha istihdam odaklı programları devreye sokmaya başladık. Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri gibi yeni programların kurulması da bu dönüşümün bir parçası.

Haberin Devamı

REKABETE HAZIR HALE GELMELERİ ÖNEMLİ
Yükseköğretim ve sektörler açısından dönüştürücü bir etkiye sahip olacağı öngörülen mikro yeterlilikler konusunda, Avrupa yükseköğretim alanındaki düzenlemelerle uyumlu usul ve esasları belirlemek üzere yürüttüğümüz süreçleri kısa sürede tamamlayacağız. Mikro yeterliliklerin kredilendirilmesi sürecini yakın zamanda başlatmayı planlıyoruz. Diğer yandan üniversitelerimizi uluslararası görünürlüklerini artırmaları konusunda sürekli teşvik ediyoruz. Yükseköğretim alanında küresel anlamda büyük bir rekabet yaşanıyor, bu gelecekte daha da artacak. Üniversitelerimizin zaman kaybetmeden bu rekabete hazır hale gelmeleri son derece önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!