İstanbul’un köy ve yaşam merkezleri artıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un köy ve yaşam merkezleri artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2023 17:27

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan, 'Köy ve Yaşam Merkezi' projesi kapsamında İstanbul'da kullanılmayan köy okulları, kütüphane, atölye, gençlik kampı ve kurs merkezlerine dönüştürülecek. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "Projeyle, köylerimizde var olan doğal ve beşeri mirası nesilden nesle aktarmak, köy ve yaşam merkezlerimizde tüm vatandaşlarımıza hizmet sunmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Çatalca Arif Nihat Asya Köy ve Yaşam Merkezi’yle sürecin başladığını ve uygulamanın İstanbul geneline yayılacağını belirten Yazıcı şunları söyledi: "Atıl kalarak kullanılmayan köy okullarımızı ihtiyaca yönelik olarak anaokulu, ilkokul veya halk eğitimi merkezi ya da bunların hepsinin birlikte kullanıldığı mekanlara dönüştürdük. Köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, aynı zamanda çocuklarımızla ve gençlerimizle beraber bu mekanlarda veriyoruz. Bu mekanlardaki en güzel yönlerden biri de aynı anda 3 kuşağa hitap edebiliyor olması. Köyde yetişkinler, çocukları, torunları ile aynı eğitim çatısı altında bir araya eğitim için geliyor. Halk eğitim merkezlerine ek olarak fiziki şart ve koşullara göre buraları çocuklarımızın ve gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, doğal köy yaşamını teneffüs edecekleri doğal ortamlar oluşturmaya yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN FARKLI İLÇELERİNE KÖY YAŞAM MERKEZİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Sayın Bakanımızın öncülüğünde başlayan proje ilimizdeki ilçe ve köylerde büyük ilgi ile karşılanıyor. İlçe ve köylerimizdeki vatandaşlarımız için köy yaşam merkezleri artık buluşulan ortak bir nokta haline geldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da Bakanlığımızın öncülüğünde farklı ilçelerimizde köy yaşam merkezlerinin açılması ve aktif olarak hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!