İstanbul’da okullara sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da okullara sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 11:46

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, okul kantinleri, yemekhaneler ve okul çevrelerinde bulunan restoranların denetimleri sıklaştırılarak devam edecek. Ayrıca, okul müdürleri kantin denetim komisyonları oluşturacak.

Haberin Devamı

Yeni eğitim öğretim yılı için İstanbul’daki okullarda hazırlıklar tamamlandı. 11 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle 6 bin 862 okulda, 2 milyon 922 bin 96 öğrenci ve 181 bin 831 öğretmen ders başı yapacak. Bununla birlikte 2023-2024 eğitim öğretim yılı için okullarda öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan 25 milyon 243 bin 334 kitabın dağıtımı tamamlandı. İstanbul genelindeki 3 bin 135 okul kantini ve 4 bin 55 eğitim kurumunun yemekhanesi olmak üzere toplam 7 bin 210 işletme için de denetimlerin sıklaştırılacağı açıklandı.

SAĞLIKLI BESLENME VE OBEZİTEYLE MÜCADELE
Öğrencilerin sağlıklı beslenmelerini sağlama ve obeziteyle mücadele kapsamında yapılacak bu denetimlerin ilk mekanizmasını kaymakamlıklar oluşturuyor. Sağlık, tarım ve ilgili meslek odası yetkililerinden oluşan komisyon belirli periyotlarda denetim gerçekleştirecek. Bu komisyonun çalışmalarına ek olarak, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri de okul kantinlerinde ve belirlenen alanlarda düzenli denetimler yapacak. Bu konuda önemli mekanizmalardan biri de okul müdürlüklerinin oluşturacağı kantin denetim komisyonları olacak.

Haberin Devamı

GÜVENLİK EKİPLERİ HAZIR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de okul çevrelerinin güvenliği için sahada olacak. Okullara yönelik koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri kapsamında yapılan planlamada toplam bin 182 emniyet görevlisi eğitim öğretim yılı boyunca, sivil ve resmi uygulama yöntemleriyle öğrencilerin güvenliğini sağlayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ayrıca İstanbul genelinde 810 ekiple servis araçlarına yönelik düzenli uygulama yapacak. İl jandarma Komutanlığı da görev bölgesinde bulunan 165 okulun güvenliğini sağlamak için 412 personelden oluşan 148 tim oluşturdu. Sivil ve resmi denetimlerin yanı sıra Mobil Okul Timleri (M.O.T.) yeni eğitim öğretim yılında sahada olmaya devam edecek. Bu ekipler, okul yöneticileri ile iletişim halinde olarak okul ve çevresinde etkin bir denetim mekanizması oluşturacak.

BAKMADAN GEÇME!