İstanbul’da meslek liselerine ‘tarım alanı’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da meslek liselerine ‘tarım alanı’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2022 13:49

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasındaki iş birliğiyle İstanbul’daki 7 meslek lisesine tarım alanı açıldı. ‘Tarım Eğitiminde Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü’nün tanıtım toplantısında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 4 Temmuz’da başlayan LGS tercih dönemiyle öğrencilerin bu okulları 2022-2023 eğitim öğretim yılı için tercih edebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında 1 Haziran’da imzalanan ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılında tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile laboratuvar hizmetleri alanlarında 123 okul, 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsayan iş birliği protokolü tanıtıldı. Toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca katıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı protokolle ilgili olarak şöyle konuştu:

İstanbul’da meslek liselerine ‘tarım alanı’ açıldı
SINAV PUANLARIYLA BU OKULLARIMIZA YERLEŞEBİLECEKLER
“Milli Eğitim Bakanlığı’mız bugüne kadar birçok bakanlığımızla iş birliği çalışmaları yürüttü. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı’mızla da bugün hepimizi cesaretlendiren çok güzel bir iş birliği protokolü sağlandı. Bu bağlamda Türkiye genelinde tarım alanı olan 123 ve İstanbul'da 7 okulumuz öğrencileriyle buluşacak. Bu çalışma içinde bulunduğumuz koşullarda çok önemli. Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ekonomik ve çevresel faktörlerde zorluklar oluşturuyor. Bu çerçevede biz tarım ülkesi olarak geleneğimizden gelen birikim ve kültürümüzü bugün gençlerimizle, öğretmenlerimizle beraber yeni bir vizyonla yeniden ele alıyoruz. Bu çerçevede İstanbul'da öğrencilerimiz sınav puanıyla bu 7 okula yerleşebilecek.
İstanbul’da meslek liselerine ‘tarım alanı’ açıldı
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NIN TÜM BİRİKİMİNDEN FAYDALANILACAK
Programların oluşturulmasında dijital ve yazılı materyallerin geliştirildiği önemli bir süreç beraberinde gelecek. Öğrencilerimizin işletmede beceri, staj uygulamaları Tarım ve Orman Müdürlükleri’mizin destekleriyle gerçekleşecek. Tarım ve Orman Müdürlükleri’nin enstitüleri, atölyeleri, eğitim merkezleri, öğrencilerimiz tarafından, öğretmenlerimiz tarafından çok yönlü olarak kullanılabilecek. Hem öğretmenlerimizin iş başında yetişmelerine katkı sağlayacak, hem de öğrencilerimizin uygulama içerisinde çok yoğun olarak yetişmeleri için çok önemli bir zemin oluşturacak. Bu çerçevede öğrencilerimize gübre, fidan, canlı hayvan gibi malzemeler sağlanarak okullarımızda yeni alanlarımızın oluşturulmasıyla beraber kullanılabilecek. Bu çerçevede yine tarımla ilgili olarak akademi ve dijital kütüphane, öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına açılacak. Böylece Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütün birikimi öğrencilerimizin ve onları yetiştiren öğretmenlerimizin desteklerine açılacak.”

Haberin Devamı

TEMEL EĞİTİMLERİNİ ALARAK YETİŞMELERİ ÖNEMLİ
“Bu topraklar bize atalarımızdan değil aslında çocuklarımızdan, torunlarımızdan emanet” diyen İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu toprakları korumak ve geleceğe, onlara emaneti teslim etmek de bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi. Son dönemlerde tarımın ve gıdanın önemi giderek daha da ortaya çıkmaya başladı. Bu noktada önemli bir protokol imzalandı. Çünkü bizim çiftçilerimiz belli bir yaşın üzerinde. Her zaman onlarla karşılaşıyorduk ve en büyük serzenişleri de genç çiftçiler, gençler bu işle neden ilgilenmiyor diyorlardı. İşte bunun temelini atmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyoruz şu anda. Bizler burada temelinden yetişen, lise seviyesinde yetişen insanlardan bir kısmı çiftçi, bir kısmı mühendis bir kısmı da veteriner hekim olacak. Ve bizlerin arasına katılacak bu çocuklar. Ama temel eğitimleri alarak gelmeleri bizim için çok önemli.

Haberin Devamı

BÜTÜN İMKANLARIMIZI SAĞLAYACAĞIZ
Staj uygulamaları, mesleki staj uygulamalar, üniversitelerle zaten iş birliğimiz var. Burada da staj imkanı olarak da sonuna kadar bütün imkanlarımızı sağlayacağız. Yine alet, ekipman ve malzeme desteğimiz olacak. Gübre, fide, tohum, canlı hayvan vesaire gibi tohum yetiştirmeye yönelik ortaklaşa çalışma ve uygulamalarda bulunacağız.”

İSTANBUL’DA TARIM ALANI AÇILAN LİSELER

* Beykoz Galip Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

* Çatalca Şehit Özcan Çiftçi Çok Programlı Anadolu Lisesi

* Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

* Kemerburgaz Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

* Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberin Devamı

* Küçükçekmece Ayhan Arı Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

* Üsküdar Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BAKMADAN GEÇME!