İstanbul’da 3 yılda 90 bin tablet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 3 yılda 90 bin tablet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 12:42

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’ da 2012 yılından şimdiye kadar öğrenci ve öğretmenlere dağıtılan tablet sayısının 90 bin olduğunu açıkladı. Bu yıl içinde 64 bine yakın tablet daha dağıtılacağını belirterek, “2016 yılında 153 bin tablet öğrenci ve öğretmenlere verilmiş olacak. Amaç eğitim açığını kapatmak” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda törenle 700 bin tablet dağıtımı yapıldı. Ankara’daki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İstanbul’da ise Barbaros Anadolu Lisesi 9’uncu sınıfta okuyan 476 öğrenciye de tablet verildi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Belediye Sarayı’nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, şimdiye kadar il genelinde 90 bin tabletin öğretmen ve öğrencilere verildiğini söyledi. Yaklaşık 64 bin tabletin daha bu yıl içinde dağıtılacağını anlatan Vali Şahin şöyle konuştu:
“Fatih Projesi fırsatları araştırma, teknolojiyi iyileştirme hareketi olarak tanımlanıyor. Ülke genelinde tüm öğrenciler arasında fırsat eşitliğini sağlamak, onları aynı noktada buluşturmak, amaçlarına ulaşmak için giriştikleri yarışta onlara fırsat eşitliğini sağlamak için uygulanıyor. Projenin asıl hedefi ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine çıkarmak, 2023 hedefi için eğitim açığını kapatmak. Bilgi açığında gelişmiş ülkelerle aradaki mesafeyi kapatmak ve o ülkelerin seviyeleri üzerinde düşünen, üreten, çabalayan, kendisi ve ülkesi için, insanlık için bir şeyler yapabilen insanlar yetiştirmek hedefleniyor. Projenin amacı öğretmen ve öğrencileri bu teknoloji ile tanıştırıp insanlığa hazır bireyler yetiştirmek. Fatih Projesi, 5 aşamadan oluşuyor. Yazılım oluşturma süreci, eğitsel yönü, öğretim programlarının hazırlanması, öğretmenlerin hizmetiçi programlarla desteklenmesi ve bilinçle verimli ölçülebilir teknolojinin kullanılmasını sağlamak.

Haberin Devamı

PROJENİN MEYVELERİ ALINACAK

Şimdi Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan döneminde, 6 Şubat 2012 yılında Fatih Projesi başlatıldı. İstanbul’ da o dönemden şimdiye kadar yaklaşık 90 bin tablet, öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı. Bu yıl içinde ise 64 bin civarında tablet daha dağıtılacak. Baktığımızda 2016 yılı itibariyle öğretmen ve öğrencilere il genelinde 153 bin tablet dağıtılmış olacak. Bugün Türkiye genelinde de 700 bin tablet dağıtılıyor. Bu çalışma eğitim alanında zihniyet dönüşümünü de beraberinde getiriyor. Ülkemiz bu projenin meyvelerine sportif, sanatsal, kültürel her alanda alacak. Türkiye’nin hedefi çalışan nüfus içinde okul ortalamasını lise seviyesine çıkartmak.”

Haberin Devamı

VALİ KONUŞMASINI YARIDA KESTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmanın canlı olarak salonda bulunan ekrana yansıtılması ile Vali Vasip Şahin konuşmasını yarım bıraktı. Bir süre canlı olarak salondakilerle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması izlendi. Bir ara canlı yayında sorun olması nedeniyle salonda sessiz dakikalar yaşandı. Ardından Barbaros Anadolu Lisesi’nin 476 öğrencisine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından tabletleri verildi.

ÖĞRENCİLER MUTLU

İlk defa tablet alan öğrencilerden Hakan Özdal “Teknolojinin okul eğitimime katkı yapacağına inanıyorum. Benim için faydalı olacak. Sınıfta akıllı tahtamız da var” diyerek duygularını anlattı. Serenay Avcı isimli öğrenci ise “Mutluyum araştırma konusunda tabletten faydalanacağım. Derslerime olumlu etkisi olacağını düşünüyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!