İhraç edilen öğretmen sayısı 30 bin 350

Güncelleme Tarihi:

İhraç edilen öğretmen sayısı 30 bin 350
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2016 09:43

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle açığa alınan eğitim personelinden 6 bin 7'sinin görevlerine iadesine ilişkin, "İade işlemleri bu öğretmenlerin aklandığı anlamına gelmez ancak suçlu olduğu anlamına da gelmez. Bu bir idari tedbirdi. Bu aşamadan sonra bir idari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük, öğretmenlerimiz de kendi öğrencileri ile buluştu. Soruşturma devam ediyor" dedi. Bakanlığın soruşturmalar kapsamında ilişiğini kestiği öğretmen sayısının ise 30 bin 350 olduğunu belirten Bakan Yılmaz, şubat ayında öğretmen ataması olup olmayacağı konusunda kesin bir açıklamada bulunmadı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümüne ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Açıktan atama toplam sayısının 2017 yılı bütçesinde 60 bin olarak belirlendiğini aktaran Yılmaz, bunlar arasında öğretmen, hakim, polis gibi meslek gruplarının yer aldığını belirtti.

İhtiyaca göre dağılımın kararını Maliye Bakanlığı’nın vereceğini belirten Yılmaz, "İlgili bakanlıklarla görüşülüp bir dağılım yapılacak. O nedenle şubat ayında şöyle bir atama yapılacak demem doğru olmaz ancak şunu net söyleyebilirim, bu yıl 50 bine yakın bir öğretmen ataması yaptık ki bu rakam, Cumhuriyet tarihinde bir yıl içinde 50 bin öğretmen ataması yapılması bir elin parmaklarını geçmez. Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu an 900 binin üzerinde öğretmeni bulunuyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

’29 yıl aynı okulda görev yapmak doğru değil’

Proje okullarına da değinen Yılmaz, Milli Eğitim Temel Kanunu'nun, öğretmenlerin yurdun dört bir yanında görev yapmasını esas aldığını söyledi. Bir öğretmenin bir okulda 29 yıl görev yapmasının doğru olmadığını vurgulayan Yılmaz, "29 yıl bu bölgede görev yapan bir öğretmene nasıl olacak da bir 29 yıl da git Doğu'da görev yap diyeceksiniz? Dolayısıyla bu öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz vermiş oldukları hizmetler için. Milli eğitimin kalitesinin artmasını en fazla ben isterim. Bana verilmiş bir görevi de en iyi şekilde yapmak isterim. İnanın yaptığım bu işlerde de şu ana kadar hiçbir sıkıntı yok. Bunu da çok net söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yılmaz, bakanlığın soruşturmalar çerçevesinde ilişiğini kestiği öğretmen sayısının 30 bin 350 olduğunu dile getirdi. Açığa alınan öğretmenlerden 6 bin 7'sini ise görevlerine iade ettiklerini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
"İade işlemleri bu öğretmenlerin aklandığı anlamına gelmez ancak suçlu olduğu anlamına da gelmez. Bu bir idari tedbirdi. Bu aşamadan sonra bir idari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük, öğretmenlerimiz de kendi öğrencileri ile buluştu. Soruşturma devam ediyor, kimi hiç ceza almayabilir, kimi uyarı, kimi disiplin cezası alabilir. Onlarda da yargı yolu açıktır. Bunlar bizim öğretmenlerimiz, onlara emanet edilen çocuklar da bizim evlatlarımız."

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şu anda 9 bin civarında öğretmenin açıkta olduğunu, bunlardan 4 bin dolayını Eğitim-Sen üyelerinin, geriye kalanları ise Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti bulunduğu düşünülenlerin oluşturduğunu aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!