Hedef Anadolu’dan 100 öğrenciye burs sağlamak

Güncelleme Tarihi:

Hedef Anadolu’dan 100 öğrenciye burs sağlamak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2013 17:43

Koç Üniversitesi ‘Anadolu Bursiyerleri Programı’ ile Türkiye genelindeki çeşitli illerden 100 öğrenciye burs sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) başarılı performans gösterdiği halde ekonomik yetersizlikler nedeniyle üniversite eğitimi fırsatı bulmakta zorlanan çeşitli illerdeki gençlere, Anadolu Bursiyerleri Programı’yla tam eğitim fırsatı sağlıyor.
Programla ilgili bilgi veren Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, burslu eğitim için bağışçı kişi ve kuruluşların taahhütleriyle birlikte kaynak yarattıklarını belirtti. Prof. Dr. İnan, “Fırsat eşitliğini temel alan Anadolu Bursiyerleri Programı ile hedefimiz ülkemizde yeni bir ‘hayırseverlik kültürü’ oluşturmak. Koç Üniversitesi olarak Türkiye’nin kalkınmasında önemli rol oynayacak, Anadolu’nun başarılı öğrencilerini seçiyor ve geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz” diye konuştu.
“Fırsat eşitliğini temel alan Anadolu Bursiyerleri Programı ile hedefimiz bu yıl 100 öğrenciyi aramıza almak” diyen Rektör İnan, şunları söyledi:
“Programa yapılan yüzlerce başvuru ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğine duyulan ihtiyacı gözler önüne seriyor. Kaliteli eğitime erişim konusunda üniversitemizin duyarlılığını paylaşan hayırsever kişi ve kurumlar da programın destekleyici hedef kitlesini oluşturuyor. Her yıl ulaştığımız başarılı sonuçları gördükçe bu sayının daha da artması için büyük heves duyuyoruz. Bu düşünce ve isteğin bağışçılarımız tarafından da paylaşıldığını biliyoruz. Şu an Koç Holding şirketi olan 14, Koç Holding dışından ise 34 destekçimiz bulunuyor. Amacımız, toplumumuzun önemli ihtiyacı olan kaliteli eğitime erişimin öneminin altını çizerek eğitimde fırsat eşitliğine olumlu katkılar sağlamak ve Üniversitemizde sunduğumuz imkânları giderek daha fazla sayıda üstün yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırarak geleceğin liderleri olacak bireyler yetiştirmek.”
Rektör İnan, Koç Üniversitesi’nde eğitim alan öğrencilerin yüzde 73’ünün burslu olduğuna dikkat çekerek, “Üç öğrenciden ikisinin burslu eğitim gördüğü üniversitemizde hedefimiz Türkiye’yi ileriye taşıyacak; donanımlı; merak ve heyecanını takip eden yeni nesiller yetiştirmek. Bu yıl ilk defa başlattığımız yeni tezsiz yüksek lisans programlarımız da bu çabanın en güzel örneği. Öğrencilerimiz mezun oldukları yıl, lisansta kazandıkları burslarını devam ettirerek istedikleri bölümde tezsiz yüksek lisans yapabiliyorlar. Aynı sebeple doktora öğrenci kontenjanımızı bu yıl 60’tan 120’ye yükselttik. Hedefimiz Ülkemize iyi akademisyenler, öğretim üyeleri kazandırmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Titizlikle seçiyoruz

Haberin Devamı

Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Zeynep Başak Çivi ise şunları söyledi:
“Son derece teferruatlı, istatistiki verilere ve resmi belgelere dayalı bir değerlendirme sistemi yürütüyoruz.  Öğrencilerin üniversite giriş sınavında elde ettiği başarının yanı sıra, sosyal faaliyetleri, akademik başarıları, ailelerinin maddi gelir düzeyi, öğretmenlerinden aldığı referanslar ve üniversite tarafından belirlenen konular hakkında yazdıkları kompozisyonlar başvuru dosyalarının temelini oluşturuyor.  Böylece üniversite adaylarının kaderini belirleyen yalnızca sınava dayalı yerleştirme ve burs dağıtım sistemine çok yönlü bir alternatif getirmiş oluyoruz.”

Haberin Devamı

58 Anadolu bursiyeri eğtim alıyor

Üniversitenin yönetici ve akademisyenleri, programla gençlere sağlanan tam burslu eğitim olanaklarını anlatmak için 2011’den bu yana Gümüşhane, Diyarbakır, Van, Hatay, Batman, Sivas, Artvin, Konya, Erzurum, Mardin’in de aralarında olduğu 50’ye yakın ilde 150’nin üstünde okulu ziyaret etti. 300’ü aşkın okulun müdür ve rehber öğretmenlerine de çeşitli kanallar kullanılarak ulaşıldı. Öğrencilerin aileleriyle iletişime geçilerek, bilinçli kariyer seçimleri yapılması konusunda ve programın detaylarıyla ilgili bilgi aktarıldı. Böylece, program çerçevesinde 35 binden fazla kişi bilgilendirildi
Bu çalışmaların sonucu olarak, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 14, 2012-2013’te ise 44 öğrenci ile toplamda 58 Anadolu Bursiyeri, Koç Üniversitesi’nde eğitim görüyor.

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!