Hârezmî Eğitim Modeli pilot okullarda başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Hârezmî Eğitim Modeli pilot okullarda başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2023 14:59

Milli Eğitim Bakanlığı’nın üst politika belgelerinde yer alan hedef ve amaçlar doğrultusunda güncellenen Hârezmî Eğitim Modeli, 2023 -2024 eğitim öğretim yılının Şubat ayında 27 pilot ilde her kademeden 115 okulda uygulanacak.

Haberin Devamı

Daha önce İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan Hârezmî Eğitim Modeli, MEB'in üst politika belgelerinde yer alan hedef ve amaçlar doğrultusunda güncellendi. Modelin uygulanmasına, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılının Şubat ayından itibaren 27 ilde pilot olarak belirlenen her kademeden 115 okulda, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren ise ülke genelindeki tüm örgün eğitim kurumlarında uygulanacak.

Hârezmî eğitim modeli ile öğrencilerin öğretmen rehberliğinde hayatın içinden sorunlara çözüm önerileri getirebilmeleri için blok veya metin tabanlı programlama, robotik, oyun yapay zekâ programlama araçlarını kullanabilmeleri amaçlanıyor.

EZBERDEN UZAK SİSTEM
MEB tarafından yapılan açıklamada, “Hârezmî Eğitim Modeli; bilgisayar bilimleri, fen ve matematik bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve tasarım ile spor bilimleri alanlarında disiplinlerarası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın yeniliklerine millî ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefleyen bir eğitim modeli” ifadesine yer verildi.

BAKMADAN GEÇME!