Hafıza sınavsız lise davalık

Güncelleme Tarihi:

Hafıza sınavsız lise davalık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 23:12

Hafızlık eğitimi alan öğrencilerin TEOG sınavından muaf tutularak Anadolu imam hatip liselerine yerleştirilmesini sağlayan düzenleme davalık oldu.

Haberin Devamı

Eğitim-İş Sendikası, 28 Ekim’de değişiklik yapılan Milli Eğitim Bakanlığı lise yönetmeliğinde yer alan bazı maddelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a başvurdu. Hafızlık eğitiminin temelleri 4+4+4 sistemiyle atıldı.

2012-2013 eğitim yılında bazı planlamalar yapıldı ve 26 Temmuz 2014’te yayımlanan ‘Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ ile sağlık kurulu raporu alanlar ile ortaokul öğrencilerinden hafızlık eğitimine başladığını belgelendirenlerde bir yıl için okula devam zorunluluğu aranmadı ve okulda kurulan komisyonlarca ara verdikleri döneme ait sınavlara girerek başarılı olanların üst sınıfa geçmesine imkân tanındı.

25 Haziran 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanan aynı yönetmelikte uygulamadan ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıfların faydalanabileceği belirtildi. 28 Ekim 2016 tarihli ‘Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ yani lise yönetmeliği ile de 5, 6 ve 7’nci sınıflardan herhangi birinde hafızlık eğitimi alan ancak son sınıfta TEOG sınavlarına katılmayan veya düşük puan alan öğrencilere, hafızlık programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerine TEOG’dan muaf tutularak yerleşme hakkı verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!