Gülsin Onay ile birlikte çaldı

Güncelleme Tarihi:

Gülsin Onay ile birlikte çaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 15:56

İki yaşında otizm teşhisi konan ve yeteneğinin ortaya çıkmasının ardından da müzik eğitimine başlayan İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi Beril Zorlu, ünlü piyanist ve devlet sanatçısı Gülsin Onay ile birlikte çaldı.

Haberin Devamı

Türkiye ve yurtdışında yarışmalara katılarak dereceler alan, otizmli Beril Zorlu, Caddebostan Kültür Merkezi'nde otizmli bireylerin tedavilerine ve eğitimlerine destek olup fark yaratmak için piyanist Gülsin Onay ile piyano resitali verdi. Otizm Destek ve Dayanışma Derneği ile Rotary Kulüpleri’nin organize ettiği konserde otizmli genç sanatçı Beril Zorlu da, Onay'a eşlik etti. Konserin bir başka otizmli piyanisti de Koral Erdeniz oldu.

Üçüncülük ödülü aldı

Beril Zorlu Türkiye'deki bireysel dinletilerinin yanı sıra uluslararası yarışmalara da katılıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kanada'da düzenlenen 6. ANCA Uluslararası Dünya Otizm Festivali'nde "Genç Performans Sanatçısı" alanında üçüncülük ödülü aldı. Beril Zorlu geçen yıl aynı festivale video göndererek katılmış ve yine üçüncülük ödülü almıştı. Müzik eğitimi alan Beril, tüm parçaları duyarak ezberliyor.

Haberin Devamı

Otizm Derneği Başkan Yardımcısı olan annesi Yeşim Zorlu ise fırsat tanındığında ve engel çıkarılmadığında çoğunlukla hem eğitimde hem de toplumda bu çocukların başarılı olduklarını söyleyerek, "Kızım gibi toplumun 'farklı' diye dışladığı bu çocuklar yetenekleri doğrultusunda eğitim aldıklarında bu farklılıklarını başarıya dönüştürüyor" diyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!